Index Vakbarát Hírportál

Urbán Flórián lefejelt egy rendőrt

2012. augusztus 21., kedd 16:24

Hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt állítottak elő egy 44 éves férfit a IV. kerületi Rendőrkapitányságon, mert lefejelte az intézkedő járőrt, írja a police.hu.

A járőrök csendháborítás miatt érkeztek a IV. kerületi Bárdos utcában lévő kocsmához augusztus 19-én, 22 óra körül. A kocsma engedélyeinek ellenőrzésénél kiderült, a megengedettnél tovább tartottak nyitva. A tulajdonosnő elmondta, hogy a rendkívüli nyitva tartás oka egy labdarúgócsapat győzelme, és a rendőri felszólításnak eleget téve hazaküldte a vendégeket.

A tulajdonos már záráshoz készülődött, mikor a sörözőbe visszament egy férfi, és azt kiabálta, ő nem megy el a kocsmából. A járőrök figyelmeztették, hogy kiabálásával csendháborítás szabálysértést valósít meg, zavarja az itt élők nyugalmát, és ha továbbfolytatja, előállítják. A férfi a figyelmeztetés ellenére tovább üvöltözött. Az egyik rendőr ismét felszólította cselekménye abbahagyására, mire a férfi megpróbálta megütni. A rendőr elő akarta állítani a férfit, de lefejelte az intézkedő járőrt.

Ekkor a rendőr a társával együtt, testi kényszert alkalmazva elfogta, majd megbilincselte a 44 éves férfit és előállította a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányságra. A rendőr könnyű sérülést szenvedett, zárul a rendőrség közleménye.

A hvg.hu információja szerint az előállított 44 éves férfi nem más, mint Urbán Flórián, az Újpest egykori negyvenszeres válogatott hátvédje.

Az egyik újpesti szurkolói fórum szerint másképp történt a dolog: „A vasárnap lejátszott és újpesti győzelemmel végződött Újpest-Ferencváros után újpesti szurkolók egy csoportja Urbán Flórián saját kocsmájában iszogatott. A kocsmába nagy erőkkel érkeztek ki a rendőrök, akik sorra járták a IV. kerületi bárokat, ahol folyamatosan vegzálták a győzelmet ünneplő szurkolókat. Igazoltatni kezdték a bent tartózkodókat, alpári hangnemben gyaláztak mindenkit és agresszívan viselkedtek a vendégekkel szemben. Urbán Flórián feleségét is inzultálták, ekkor érkezett a helyszínre Urbán, ahol egyből kérdőre vonta a feleségét inzultáló rendőrt. Ebben a pillanatban legalább hat rendőr a földre teperte, néhányszor megütötték majd bevitték a IV. kerületi kapitányságra. A fogdán - más, szintén a meccs kapcsán előállított Újpest-szurkolók elmondása szerint - ugyancsak többször megütötték, jelenleg még mindig őrizetben van; egyelőre nem világos, mivel vádolják az újpestiek legendás játékosát."

A smartsport.hu úgy tudja, nem történt erőszak a vendéglátóegységnél, a kiérkező egyenruhások először mindent rendben találtak és elköszöntek a drukkerektől, később azonban a helyi járőrök visszatértek a kocsmába, és feltűnően idegesen, kiabálva intézkedtek. Urbán nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit közölt, ügyvédjével jogi lépéseket fontogat.

Az egymásnak ellentmondó hírekből nem derül ki, mi történt pontosan, az ügynek biztosan lesz folytatása.

Rovatok