Index Vakbarát Hírportál

Urbán a szemtanúk szerint nem fejelt

2012. augusztus 22., szerda 19:09

Urbán Flóriánt, az Újpest egykori, negyvenszeres magyar válogatott futballistáját vasárnap késő este állították elő a IV. kerületi Rendőrkapitányságon, mert a police.hu szerint lefejelt egy intézkedő járőrt.

A járőrök a nem sokkal azelőtt véget ért Újpest-Ferencváros bajnoki után csendháborítás miatt érkeztek a IV. kerületi Bárdos utcában lévő kocsmához, ahol figyelmeztették a legutóbb a Vasasnál edzőként dolgozó Urbánt, hogy kiabálásával csendháborítás szabálysértést valósít meg, zavarja az itt élők nyugalmát, és ha továbbfolytatja, előállítják. Urbán a figyelmeztetés ellenére tovább üvöltözött. Az egyik rendőr ismét felszólította cselekménye abbahagyására, mire ő megpróbálta megütni. A rendőr elő akarta állítani, de lefejelte az intézkedő járőrt. Így szól a rendőrségi közlemény, de az Index tudósítójának a helyszínen egészen mást mondtak a szemtanúk.

„Fél kilenckor jöttek először, hogy hangosak vagyunk, de aztán el is mentek. Pontosan nem emlékszem, mikor, de 10 és fél 11 között megint visszajöttek, akkor már be kellett volna zárnunk, mert aznap kilencig voltunk nyitva hivatalosan, de ünnepeltük a győzelmet Egy fiatal járőr elkezdett emberkedni, kérdőre vonta Flórit, hogy meg akarja-e ütni őt" - kezdte az Indexnek a balhé helyszínén Beatrix, aki jelenleg üzletvezető a kocsmában, nem mellesleg Urbán volt élettársa.

„Aztán megbilincselte Flórit és ahogy megrántotta a bilincset azt mondta: megfejelt, megfejelt. Erre ott termettek még hárman, négyen, a földre teperték Flórit, aztán vitték is ki." A társtulajdonos - akinek a beszámolóját a kocsmában több olyan is alátámaszotta, aki ott volt az esetnél -megjegyezte, a fiatal járőr végig minősíthetetlen hangnemben beszélt velük.

Urbán éppen az ottjártunkkor érkezett meg a kocsmába, de amíg nem egyeztetett mindent ügyvédjével, Dr. Pálfi Józseffel, addig nem mondhat semmit az ügyről.

Rovatok