Index Vakbarát Hírportál

10 emberrel is megnyerhettük volna a kupát

2012. augusztus 30., csütörtök 11:45

Arbeola úgy véli, több gólt is rúghattak volna, Vilanova nagyon büszke csapatára. Xavi szerint a kiállítás után is volt esélyük. Nyilatkozatok.

A spanyol Szuperkupa második mérkőzésén 2-1-re verte a Barcelonát a Real Madrid ezzel idegenben lőtt gólokkal megszerezték az idei szezon első címét. A győztes csapatban Cristiano Ronaldo rúgta a második gólt, szerinte a győzelem nagy lökést adhat a csapatnak.

„Nagyon jól kezdtük a meccset, a két gól önbizalmat adott nekünk. Remekül játszottunk, több lehetőséget alakítottunk ki. A második félidőben azért lassítottuk a tempót, mert elfáradtunk, de megérdemelten győztünk. Egy fontos címet nyertünk, amit meg kell ünnepelnünk, de nem engedhetünk ki, mert a bajnokságban a Barcelona nagyon kemény ellenfél lesz" - idézi a portugált a klub honlapja.

A kezdőként pályára lépő Arbeola szerint akár több góllal is nyerhettek volna. „Nagyon boldog vagyok, fantasztikus meccset játszottunk. Több góllal kellett volna nyernünk, mert sok lehetőségünk volt. A legfontosabb a győzelem és az, hogy boldoggá tehettük a szurkolóinkat, megérdemlik a sikert. Ez az a hozzáállás, amit elvárnak tőlünk, nemcsak a Barcelona ellen, hanem minden héten" - fogalmazott a védő, aki szerint a frissen igazolt Modric jól játszott, és biztos benne, hogy a jövőben hasznos része lesz a csapatnak. Modric egyébként Prosinecki, Suker és Jarni után a negyedik horvát játékos, aki lehetőséget kapott a madridi csapatban.

A Barcelona kispadján elbukta első döntőjét Tito Vilanova, aki ennek ellenére csapatát dicsérte. „Először is szeretnék a Real Madridnak gratulálni. A meccs elején fontos gólokat szereztek. Büszke vagyok a csapatomra, mert a második félidőben öt komoly lehetőségünk is volt úgy, hogy tíz emberrel játszottunk a Bernabeuban. Nyerni akartunk, de ez a vereség semmit nem jelent a szezonra nézve, sok van még hátra" - értékelt a Marcának a vendégek edzője, akinek eltiltás miatt két bajnokit kell majd kihagynia.

Xavi is azt emelte ki, hogy a kiállítás után álltak fel. „Felülkerekedtünk Adriano kiállításán, és tíz emberrel akár meg is nyerhettük volna a Szuperkupát" - vélte a válogatott középpályás.

Vasárnap a bajnokságban a Real Madrid a Granadát fogadja otthon, míg a Barcelonára rangadó vár, a Valenciával játszanak otthon.

Rovatok