Index Vakbarát Hírportál

A Bundesliga-rekorder Husztinak egy Tapolca-Pápa volt élete meccse

2012. szeptember 3., hétfő 12:10

Huszti Szabolcs remek formában tért vissza korábbi csapatához, a Hannoverhez. A múlt héten két gólt rúgott az Európa Liga rájátszásában, vasárnap négy gólpasszt adott a Wolfsburg elleni bajnokin. Ezzel rekordot döntott, harmadikak a bajnokságban. Ennek ellenére azt mondja, mégsem ez volt élete meccse.

„Nyilván boldog vagyok, hogy négy gólpasszal segítettem a csapatomat, de ennél többet ne várjon tőlem. Ha gyengén játszom, készséggel elismerem, lám, legutóbb sem tagadtam, hogy a lengyelországi kupamérkőzésen katasztrófa voltam. Azt, hogy jól játszom, nem kell túllihegni. Ezért szerződtettek. Úgyhogy nem az a legfontosabb, hogy négy gólpasszt adtam, hanem hogy nyert a Hannover" - kezdte a Nemzeti Sportnak az orosz Zenitből visszatérő középpályás.

A Bundesligában nyolc éve jegyzik a gólpasszokat, azóta csak Mesüt Özil jutott egy meccsen négyig. „Na, ennek nagyon örülök. Halkan teszem hozzá, ez a négy lehetett volna öt is, ám Artur Sobiech nagy helyzetben hibázott. Sebaj, majd legközelebb berúgja. Miként, remélem, én is, mert bármennyire is furán hangzik, valamelyest bosszant, hogy a végén kihagytam egy helyzetet. Persze nem elsősorban ez mondatja velem, hogy nem ez volt életem meccse. Tartok tőle, kevesen emlékeznek rá, de hajdanán rendeztek egy Tapolcai Bauxit-Pápa II serdülőmérkőzést, amelyet úgy nyertünk meg tizenöt nullára, hogy a hazai gárda ifjú reménységeként tíz gólt szereztem."

A forduló legjobb játékosa

A Spiegel netes kiadása "Huszti, Huszti, Huszti, Huszti" címmel hozta le a 4-0-s hannoveri győzelmet. Idézték Mirko Slomkát, a Hannover edzőjét is: „Elképesztő, amit tőle láttunk! A legkevesebb, amit mondhatunk, hogy megtalálta a ritmusát, a lendületét."

A Kicker a lehető legmagasabb osztályzattal, az 1-essel ismerte el a magyar középpályás teljesítményét, rajta kívül csak René Adlert, a Hamburg kapusát értékelték ilyen magasra.

Huszti hozzátette, nem szabad elfelejteni, hogy a szezon még csak most kezdődött. A keretben olyan erős a konkurencia, hogy még ilyen teljesítmény ellenére is előfordulhat, hogy csak csere lesz.

Rovatok