Index Vakbarát Hírportál

Egervári: Húsz percig idegesek voltunk

2012. szeptember 8., szombat 09:41

A magyar válogatott 5-0-ra győzött Andorrában, az első vb-selejtező utáni értékelésében Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta, hogy a csapat az első félidőben idegesebben, a másodikban már nyugodtabban, átgondoltabban futballozott, írja az mlsz.hu.

„Az első húsz percben idegesen játszottunk, kifejezetten zavaró volt, hogy a játékvezető nem tudta megfogni a meccset, gondolok itt az andorraiak kemény, többször durva belépőire, amelyek miatt több játékosuk is begyűjthetett volna akár két sárga lapot is az első félidőben."

„ Az első gól megnyugtatta a csapatot, de csak a szünet után tudtuk azt a nyugodtabb, átgondoltabb játékot hozni, amit elterveztünk. Az első meccs okozta láz mellett az andorraiak kemény játékát is leküzdve jó eredménnyel indítottuk a vb-selejtező sorozatot, még ha ezúttal voltak is szürkébb teljesítmények. Külön köszönet illeti azt a mintegy kétszáz magyar szurkolót, akik hazai hangulatot varázsoltak a pályára, jelentős segítséget jelentve a válogatottnak."

Egervári nagyon elégedett volt Vanczák Vilmos teljesítményével, aki bizonyította, hogy a hollandok elleni jövő heti mérkőzésen is megoldást jelenthet a jobbhátvéd posztjára.

A szövetségi kapitány hozzátette: a hollandok elleni, keddi, hazai mérkőzés előtt egyedül Gera Zoltán sérülése okoz némi aggodalmat, a csapatkapitányt az első félidő után azért kellett lecserélni, mert rúgást kapott a lábára, és az Achillesét fájlalta a szünetben.

Rovatok