Index Vakbarát Hírportál

Marozsán gólpasszokkal a világ legjobbja

2012. szeptember 12., szerda 16:12

A német futballválogatottban játszó, magyar származású Marozsán Dzsenifert választották az U20-as világbajnokság legjobb játékosává. Marozsán csak egy gólt rúgott, de a torna alatt hat gólpasszt adott, a FIFA ezt is díjazta az Aranylabdával.

Marozsán a szavazáson a japán Hanaé Sibatát és az amerikai Julie Johnstont előzte meg.A FIFA honlapján is méltatott játékosnál kiemelik, fontos gólokat készített elő, remek keresztlabdákat adott, és cseleivel is megnyerte magának a közönséget és a szavazásban részt vevő szakembereket.

A német válogatott a vb-n egymás után öt meccset nyert, csoportjában Kínát 4-0-ra, Ghánát 1-0-ra, az Egyesült Államokat 3-0-ra verte.

A négy közé is simán jutott a csapat, Norvégián 4-0-val lépett túl. Az elődöntőben a rendező Japánnal mérkőztek meg Marozsánék, 3-0-ra nyertek, a magyar játékos kulcsszereplő volt, gólt szerzett és gólpasszt is adott. A döntőben újra az Egyesült Államokkal játszottak, ott 1-0-ra kikaptak.

Marozsán tavaly a felnőtt világbajnokságon is részt vett volna, de térdsérülése miatt ki kellett hagynia a tornát. Jelenleg a Bundesligában, az FFC Frankfurtban futballozik. Májusban a női Bajnokok Ligája-döntőbe is bejutott csapatával, de ott a Lyon nyert. Marozsán a Német Futball Szövetségnél adminisztratív gyakornokként dolgozik.

Marosán Dzsenifer eredményei

2008: U17-es Európa-bajnok, U17-es vb-harmadik, az Eb és vb gólkirálynője, a vb második legjobb játékosa
2010: U20-as világbajnok
2012: U20-as vb-ezüstérmes, a vb legjobb játékosa

Rovatok