Index Vakbarát Hírportál

38 milliárdos edzőközpontot épít a ManCity

2012. szeptember 14., péntek 13:56

A világ legjobb edzőközpontját húznák fel Manchesterben. Tizenhét pálya és egy hétezres pótstadion is épül, de gondoltak a városlakókra is.

100 millió fontból épít edzőközpontot az arab tulajdonú Manchester City. A létesítmény várhatóan már a 2014/2015-ös szezonban az angol bajnok klub rendelkezésére áll.

Az Etihad-stadion szomszédságában összesen tizenhét pálya lesz, tizenkettőt a nyolc és huszonegy év közötti utánpótláscsapatok fognak használni. A területen felhúznak egy hétezres stadiont is, ebben fogják rendezni a tartalékcsapat meccseit. A klub médiaközpontját és a személyzet irodáit is ide telepítik.

A Manchester City akadémiájának oktatóközpontja, és növendékek lakhelyei is az új központban kapnak helyet, a tervek szerint négyszáz fiatalt tudnak majd foglalkoztatni egyszerre. Gondoltak a helyiekre is, a terület egy részén a környéken lakók sportolhatnak, kikapcsolódhatnak.

Az edzőközpontot egy korábbi ipari területre húzzák fel, az épületeket eltüntetik, a talajt pedig teljesen kicserélték. Kétezer fát fognak ültetni a közel huszonötezer négyzetméteres területre, ahol a vízet is visszaforgatják, újrafelhasználják majd.

A klub nagykövete, Patrick Vieira a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években több edzőközpontot is megnéztek világszerte, így a legjobb ötleteket gyúrták össze. A City igazgatója, Ferran Soriano szerint stratégiai szempontból is fontos a beruházás. „Rendkívül fontos nap ez a klub jövője miatt. A fiatal, hazai tehetségek kinevelése stratégiánk egyik legfontosabb eleme, hiszen szeretnénk sikeres és fenntartható klubként működni".

Rovatok