Index Vakbarát Hírportál

Különleges a sebességük, a passzaik, ilyen, amikor nem tévén nézzük a hollandokat

2012. szeptember 15., szombat 09:42

Korcsmár Zsolt egyik ámulatból esett a másikba a vb-selejtezőn.

A magyar válogatott 4-1-es vereségével zárult Hollandia elleni vb-selejtezőt értékelte Korcsmár Zsolt norvég csapatának honlapján. A Brann játékosa bevallotta, soha nem játszott még olyan kaliberű focisták ellen, mint a hollandok.

„Nagy élmény volt a világ legjobb játékosai ellen pályára lépni. A meccs után éreztem is, hogy milyen az, amikor nem a tévében nézem őket, hanem szemtől-szembe találkozom velük. Jó meccs volt, viszont az eredmény már egyáltalán nem volt ilyen jó. Annak azért örülök, hogy játszhattam" - értékelt röviden Korcsmár, aki a hollandok ellen egyéb érdekességekkel is szembesült.

„Soha nem találkoztam még olyan játékosokkal, mint a hollandok. A sebességük, a passzjátékuk és a mozgásuk az, ami igazán különleges volt. Olyan dinamikusan játszottak, hogy alig tudtuk követni őket. Nehéz dolgom volt a középpályán, mivel nagy területet kellett lezárnom, ezért rengeteget futottam. Emiatt a támadásokból nem tudtam kivenni a részem, de azt hiszem a védekezésben nem teljesítettem rosszul" - tért ki saját teljesítményére a válogatott játékos. Korcsmár szerint a második helyért a törökökkel nagy versenyt fut majd a magyar csapat, ezért a következő budapesti meccsen szeretnék meglepni őket.

A válogatott focista elmondta, a vereség ellenére fontos tapasztalatokkal gazdagodott. „Egy ilyen mérkőzés után egyértelmű, milyen területeken kell fejlődnöm, hogy jobb focista legyek".

Rovatok