Index Vakbarát Hírportál

38 ezer szurkoló lehet a magyar-törökön

2012. szeptember 20., csütörtök 13:50

Ismét használható a Puskás Ferenc Stadion középső lelátója, a törökök ellen októberben 38 ezren szurkolhatnak a stadionban.

Befejeződött a Puskás Ferenc Stadion statikai megerősítése, így a Törökország elleni világbajnoki selejtezőn október 16-án már 38 ezren szurkolhatnak majd a helyszínen.

A középső lelátóra évek óta nem adtak el jegyeket. A biztonsági okok miatt 2009 őszén lezárt épületrész állapota a tavaszi és nyári viharokban tovább romlott, erre szakértői jelentés is felhívta a figyelmet. A stadiont üzemeltető Nemzeti Sportközpontok vezetése úgy döntött, a halaszthatatlan hiba- és vészhelyzet-elhárítást összeköti a stadion befogadóképességének növelésével.

„Tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra, így mindent elkövettünk, hogy októberre meg lehessen nyitni a középső lelátót. A statikai szakvélemény előírásai alapján megerősítettük a korrodált tartószerkezeti részeket, és elvégeztük a szükséges állagmegóvási munkákat, így a korábbi 26-27 ezerről 38 ezer főre növeltük a Puskás Ferenc Stadion befogadóképességét" – írta Vígh László kormánybiztos, aki hozzátette, hogy 2016-ig ezen a helyszínen játssza majd meccseit a futballválogatott, ezután atlétikai stadionná alakítják majd át a Puskás Ferenc Stadiont, a válogatott pedig egy új, a tervek szerint 65 ezres arénába költözik át.

A Magyarország-Törökország vb-selejtezőre a jegyeket a jövő héten kezdik értékesíteni. Az MLSZ tájékoztatása szerint a legutóbbi, Hollandia elleninél olcsóbban, és ismét meghirdetik a családi szektor akciót.

Rovatok