Index Vakbarát Hírportál

A Real nyerte a vasárnap elszabotált meccset

2012. szeptember 24., hétfő 21:36

Megvan a Real Madrid első idegenbeli győzelme a szezonban. A bajnokságban éppen Madridban, de a Rayo Vallecano stadionjában nyert 2-0-ra.

Abban a stadionban, ahol a rendőrség véleménye szerint is szabotázs történt vasárnap este. Az első vizsgálatok megállapították, hogy vasárnap kora este ismeretlen tettesek több helyen megrongálták a villanyvilágítás kábeleit, így az eredetileg kiírt időpontban nem lehetett meccset játszani.

Hétfőn kezdtek neki újra és a Real könnyedén húzta be ezt a három pontot. Sergio Ramos visszakerült a kezdőbe és volt egy-két hibája, így is a vendégek szereztek vezetést. A 13. percben Di María szépen húzott el a bal oldalon, kényelmesen azt is meg tudta nézni, hova passzolja. Éppen Karim Benzema lábára, aki néhány lépésről belőtte.

A második félidőben is fölényben maradt a Real és a 70. percben Cristiano Ronaldo 11-eséből a második gólt is megszerezte. Jordi Amat kezezett a 16-oson belül. Ronaldo aztán a második gólját is meglőhette volna, de a kapufa ezúttal a Rayonak segített. A portugál gyönyörűen pörgette el a kapus felett, de a labda végül kifelé pattant.

A Real még két érvénytelen gólt is lőtt, előbb Benzema, majd a csereként beállt Mesut Özil lőtt lesről gólt. A bajnok győzelmével a Vallecanót is megelőzve a hetedik helyre jött fel, hét pontja van, vezet az öt forduló után is hibátlan Barcelona.

Primer División, 5. forduló: Rayo Vallecano–Real Madrid 0-2 (0-1). G.: Benzema (13.), C. Ronaldo (70., 11-esből). Deportivo La Coruna-Sevilla 0-2 (0-0). Gól: Negredo (75.), Rakitic (84.)

Rovatok