Index Vakbarát Hírportál

5-öt lőtt, a balja, a neve, akár Giggsé

2012. szeptember 26., szerda 16:41

"Ki az az új srác ott, Alex?" - kérdezte 1987-ben Sir Bobby Charlton Alex Fergusont a serdülők edzésén, és a menedzser azt felelte: "Ő Ryan Wilson, most hoztuk el a Citytől".

A fiatal Wilson hamarosan elhagyta apja nevét, és 1991-ben már Ryan Giggsként, anyja vezetéknevén mutatkozott be a felnőttek között, 17 évesen.

Az angol ifibajnokságban a héten újra feltűnt egy Wilson, aki ugyanúgy ballábas, mint Giggs, és ötöt lőtt a Newcastle-nek.

James Wilson még csak 16 éves, de már az U18-as csapatban játszik, ezek voltak első góljai ebben a korosztályos csapatban. Nem szélső, mint Giggs, hanem csatár, 9-es.

A meccset Newcastle-ben játszották, Wilson lőtte az első négy gólt, 35 perc alatt, mindet ballal, néha igen hasonlóan a fiatal Giggshez.

A szünet után is betalált egyszer, a csapat összesen hétig jutott.

James Wilsonnál csak egy ember lőtt többet a United nem felnőtt csapataiban egyetlen meccsen: Deiniol Graham 1990-ben, a Marine-tartalék 8-2-es kiütésén hatot szerzett.

Hárman értek el ötöt: Mark Robbins az Accrington Stanley 1988-as, Danny Webber a Fulham 1998-as, egyaránt 9-0-s lezúzásán, illetve Joe Roberts a Bolton elleni 6-0-n, 1992-ben. Giggs rekordja négy a United-tarcsiban, a Darlington&Carlisle-nak rúgta.

Rovatok