Index Vakbarát Hírportál

Balotelli-gól se tudott segíteni az újra előnyről nagyot bukó Manchester Cityn

2012. szeptember 26., szerda 10:05

A válogatottságot hétfőn lemondó John Terryvel, Fernando Torresszel és Juan Matával ütötte ki a Wolverhampton Wandererest a Ligakupa harmadik fordulójában a Chelsea.

A gólokat Gary Cahill fejese nyitotta a negyedik percben, a játékos védőjét megmászva fejelt a rövid sarokba egy beívelést. A másodikat négy perccel később Bertrand vágta a bal felsőbe, miután Piazon megmentette a labdát az alapvonalnál. A 17. percben Mata játszott össze előbb Ramiresszel, aztán Torresszel, és kilőtte a hosszút.

A második félidőben is hármat vágtak a londoniak. Romeu az 53.-ban tizenegyesből lőtte élete első Chelsea-gólját születésnapján, majd öt perccel később Torres fejelt a kapuba. A 71.-ben Moses is fejjel volt eredményes, neki is az első találata volt a kékenél.

Hosszabbítás után esett ki a Manchester City, melynek edzője, Roberto Mancini az ellenfél Aston Villa edzőjével is összebalhézott.

A hazaiak Mario Balotelli góljával szerezték meg a vezetést a 14. percben. Az olasz az ötös előtt egyedül kapta a labdát, ki is használta helyzetét. A második félidőben a kapus Pantilimon és Barry hozták össze az Aston Villa egyenlítését öngóllal, de öt perccel később Kolarov szabadrúgásával ismét a Citynél volt az előny. Agbonlahor a 70.-ben egy szép Aston Villa támadás után egyenlített, a rendes játékidőben pedig több gól már nem született. A két menedzser, Roberto Mancini és Paul Lambert szólalkozott össze egy kemény szerelés után, a negyedik bíró nyugtatta őket.

A hosszabbítás mindkét félidejében rúgott egyet a vendégcsapat, a 96.-ban N'Zogbia, a 113.-ban ismét Agbonlahor, így az Aston Villa idegenben 4-2-vel ejtette ki a bajnokot. A Manchester City a múlt héten is előnyről bukta el meccsét, a Bajnokok Ligája csoportmeccsén a Real Madrid ellen 2-1-re vezettek, de a spanyol klub az utolsó percekben 3-2-re fordított.


A meccs után a City menedzsere, Roberto Mancini dühösen elevenítette fel a pálya szélén történteket. „Elegem van az ilyen edzőkből, jobb lenne, ha az ilyen emberek egyszerűen kussolnának. Bennett belépője után csak annyit kérdeztem a negyedik játékvezetőtől, hogy nem ért-e sárgát az eset, mire Lambert odajött, és elkezdett magyarázni nekem. Ha hozzá szóltam volna, akkor megérteném a reakcióját" - mesélte az olasz edző, aki szerint a Lamberthez hasonló edzők a hangjukat sem merik felemelni az Old Traffordon Alex Fergusonnal szemben, míg rá folyamatosan utaznak.

Lambert az esetről annyit mondott, tiszteli Mancinit, mint edzőt és korábbi játékost, és semmi baja nincs vele, nem is vitatkoztak igazán.

Az első osztályú csapatok közül kedden meglepetésre kiesett az Everton és Wigan is.

Angol ligakupa, 3. forduló

Bradford C. 3 - 2 Burton
Chelsea 6 - 0 Wolverhampton W. 
Crawley 2 - 3 Swansea C.
Leeds U. 2 - 1 Everton
Manchester C. 2 - 4 Aston Villa
Milton Keynes Dons 0 - 2 Sunderland
Preston North End 1 - 3 Middlesbrough 
Southampton 2 - 0 Sheffield
W. Swindon T. 3 - 1 Burnley
West Ham U. 1 - 4 Wigan Athletic

Rovatok