Index Vakbarát Hírportál

Huszti: Változatlan a véleményem a válogatottról

2012. szeptember 28., péntek 09:56

Huszti Szabolcs a Nemzeti Sport pénteki számában elmondta, nem változott meg korábbi álláspontja a válogatottságról. Huszti 2010-ben a moldávok elleni mérkőzés után mondta le a válogatottságot, azért mert nem értett egyet Egervári Sándor kapitány válogatási elveivel. Szerinte jó játékosok helyet gyengébb képességűek kaptak sokszor lehetőséget. Úgy véli, el kellene gondolkodni azon, hogy 1986 óta egyszer sem jutottunk ki világversenyre. A csapatváltással egyáltalán nem foglalkozik.

„Ahogy ugyanaz a játékos, ugyanaz az ember is vagyok, aki két éve voltam. És ugyanaz a véleményem is, ami akkor volt. Bár nem hinném, talán én vagyok a hibás érte, hogy a válogatottban Bozsik Péter kivételével nem jöttem ki a magyar edzőkkel. Az 1986-os világbajnokság volt az eddigi utolsó, amelyen részt vettünk. Akkor én hároméves voltam. Azóta nem jutottunk ki sehová, és ez nem csak az én vétkem. Talán érdemes lenne elgondolkodni, minden rendben működik-e odahaza. Félreértés ne essék, szorítok én a válogatottnak, és ugyanúgy drukkolok a Videotonnak is, hogy az Európa Ligában sikeres legyen. Risztov Éva csodálatos londoni hajráját is végigordítottam. Attól még, hogy nem játszom a válogatottban, magyar vagyok" - mondta a Bundesligában három gólnál és hét gólpassznál járó játékos.

Huszti szerint korai arról beszélni, hogy a nyár legjobb igazolása, mert messze még a bajnokság vége. Tisztában van azzal is, hogy bármikor megsérülhet, mert ez a futball velejárója, amit ugyanúgy fel kell dolgozni.

A magyar játékos jó formában van, de egyelőre nem akar a csapatváltással foglalkozni. „Nem foglalkoztat ez a téma. Három plusz egy évre szóló szerződést kötöttem a nyáron, és elégedett vagyok a helyzetemmel, szerintem a klubom is elégedett velem. A Hannovernek filozófiája van, azt követem. Amikor idejöttem, sokat engedtem az eredeti elképzeléseimből, de egy pillanatig sem bántam meg. Még akkor sem, ha a pénz igenis fontos napjaink világában, álszent, aki mást mond. Mert ha egy sérülés derékba töri a karrieremet, néhány napig mindenki azt hajtogatja, hogy „szegény Szabi!", majd szépen elfelejtenek. De engem ne sajnáljon senki, csak hagyjanak játszani. És mivel most játszom, ráadásul nem is rosszul, azt mondom, minden úgy jó, ahogy pillanatnyilag van" - mondta a lapnak a magyar játékos, aki a szerdai mérkőzés után 1,5-ös osztályzatot kapott a német Kickertől.

Rovatok