Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea nyerte a londoni rangadót

2012. szeptember 29., szombat 15:56

Az angol futballbajnokság 5. fordulójának szombat déli mérkőzésén a Chelsea 2-1-re nyert az Arsenal vendégeként.

Közepes iramban kezdtek a csapatok, az Arsenal volt az aktívabb, mégis a Chelsea szerzett vezetést. Juan Mata szabadrúgásánál Fernando Torres addig lökdöste Laurent Koscielnyt, míg annyi szabad helye maradt, hogy öt méterről, kapásból ellőhesse labdát.

Az Arsenalnak sikerült az első félidő lefújása előtt egyenlíteni. A csereként beállt Oxlade-Chamberlaine beadását Gervinho átvette, majd tíz méterről látványosan vágta Petr Cech kapujába.

A második félidőben az Arsenal kezdeményezett, mégis újabb gólt kapott. Juan Mata szabadrúgását Koscielny próbálta menteni, de inkább beljebb segítette. A bekapott gól után az Arsenal mindent megtett az egyenlítésért, de újabb gólt már nem sikerült lőnie. Ebben a szezonban először kapott ki, a Chelsea pedig újabb sikerével egészen biztosan az élen fejezi be az ötödik fordulót.

Arsene Wenger ezzel újabb hetet kénytelen várni a 350. PL-győzelmére. Fernando Torres a 75. találatát érte el az angol bajnokságban. 2007 óta csak Wayne Rooney és Robin van Persie lőtt ennél többet.

Premier League, 5. forduló: Arsenal–Chelsea 1-2 (1-1). Gervinho (42.), ill. Fernando Torres (20.), Mata (53.)

Rovatok