Index Vakbarát Hírportál

Ahogy azt Mourinho elképzelte

2012. szeptember 30., vasárnap 21:42 | aznap frissítve

A spanyol futballbajnokság rémálomszerűen kezdődött a Real Madridnak, két győzelem mellett két vereség, és egy döntetlen után 10. volt a bajnokságban, és ami a legfontosabb, 11 ponttal volt lemaradva a listavezető Barcelonától. A hatodik fordulóban viszont a Real kiütéssel verte a Deportivót (5-1). Mourinho pályára küldte szinte az összes sztárját, Modric, Özil, Ronaldo, Kaká, Higuaín, Benzema, Di María is játszhatott. Volt Ronaldo-mesterhármas, Ronaldo sarkazós passz, cifrázása a játéknak.


Real Madrid 5-1 Deportivo footyroom.com by footyroom

Úgy indult, hogy a Deportivo meglepetést okoz a Bernabeuban, és már a 16. percben vezetést szerzett. Riki szépen vett át egy labdát a 16-osnál,  a kapu felé rontott, és a kilépő Casillas mellett spiccel elpörgette a labdát. Hét perccel később 11-est kapott a Real. A baloldalon Di María kavarta meg a védőjét, Manuel Pablót, aki a 16-os vonala előtt centikkel buktatta, de a játékvezető büntetőt ítélt.


Real Madrid vs Deportivo La Coruna 1-1 30.9.12 by ourmatch

Ronaldo gurított a kapu bal oldalába. Az egyenlítés után a Real átvette az irányítást, egymás után érkeztek a labdák a kapu elé. A 38. percben Di María kapott Modrictól egy bokapasszt, az argentin ellőtte a kapus mellett a labdát, szerencséjére a kapufáról éppen hozzá pattant vissza, ötven centiről fejelt a hálóba. A félidő vége előtt Ronaldo fejelt a hálóba, így már 3-1-re vezetett a Real.

A második félidőben Mourinho cserélt, Özil helyett Kaká érkezett, így a mérkőzésen Modric, Özil és Kaká is lehetőséghez jutott. Modricot az 57. percben Alonso váltotta. A Depornak esélye sem volt a felzárkózásra, egymás után érkeztek a Real-támadások, köztük olyan megoldásokkal, mint amikor egy Marcelo-Ronaldo-kényszerítőnél, Ronaldo felugorva, jobbal a bal lába mögött belsőzte vissza a labdát a brazilnak. A letámadások életveszélyesek voltak, Pepe is fejelt egy gólt, de Benzemának és Kakának is több lehetősége volt a gólszerzésre.

A végén még kapott egy tizenegyest a Real, Kaká bepöccintett labdája ért deporos kezet. Ronaldo ismét belőtte, a spanyol bajnokságban ez volt a 27. tizenegyese. Győzelmével a Real a 6., a Depor a 13. A jövő héten El Clásico.

Jegyzőkönyv


Real Madrid–Deportivo La Coruna 5-1 gólok: Ronaldo (23., 43., 82.), Di María (38.), Pepe (65.) illetve Riki (16.)

Sárga lapok: Özil, Modric, ill. Pablo, Evaldo, Ruiz
Espanyol-Atlético Madrid 0-1 (0-1)

Rovatok