Index Vakbarát Hírportál

Az új Bernabeu az építészet mérföldköve

2012. október 1., hétfő 21:32

Vasárnap tartották a Real Madrid közgyűlését, amelyen Florentino Perez elnök az átalakított Santiago Bernabeu stadionról mutatott be négy látványtervet. Ahogy Perez fogalmazott, a fő célja a modernizációnak, hogy a Bernabeu legyen az építészet mérföldköve. Hozzátette: olyan stadion a cél, amely maximálisan szolgálja a sportot, és egyben Madrid építészeti ikonja is legyen.

Elhangzott az is, hogy a felújítási munkák a következő nyáron kezdődnének és hozzávetőlegesen három éven át tartanának, de mindezt úgy képzelik, hogy a lehető legkevésbé zavarják a szurkolók szórakozását.

A felújítás pénzügyi adatai nem kerültek nyilvánosságra, de a Madridnak lenne miből finanszíroznia az építkezés, az elmúlt pénzügyi évben 500 millió euró bevétel felett zártak. Perez még azt is elmondta, a Realnak 2178 szurkolói klubja működik világszerte.

A Bernabeu rekonstrukcióját tavaly hagyta jóvá a klub közgyűlése, most Madrid városa is rábólintott a tervekre. Ezek után már csak a négy tervből kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Rovatok