Index Vakbarát Hírportál

Llorentét hazazavarták az edzésről

2012. október 2., kedd 13:09

Könnyen lehet, hogy lejárt az ideje Fernando Llorentének az Athletic Bilbaónál. A csatár már nyáron távozni szeretett volna. Augusztusban nem írta alá az évi 4,5 millió eurót garantáló szerződését.

Hétfőn tovább mélyült a szakadék a csatár és a klub argentin edzője, Marco Bielsa között. Az edzésen Bielsa megállította a játékot, és a látottakat kritizálta. Erre reagált Llorente, akit ezután az öltözőbe parancsolt a mester. Majd később közölte, a csatár a jövőben a tartalékcsapatot erősíti.

Az idén három bajnokin egy gólt szerző Llorente hosszú hónapokig várhat, mire újra komoly meccsen léphet pályára. Legközeleb a januári átigazolási időszakban válthat csapatot. Nyáron többen is keresték, leginkább a Juventus érdeklődéséről lehetett hallani, de szóba került a Barcelona és a Premier League is.

A 27 éves Llorente 2005 óta 237 meccsen 82 gólt szerzett a Bilbaóban. Tavaly 32 bajnokin 16 gólja volt, és elévülhetetlen érdemek szerzett abban, hogy az Athletic eljutott az Európa Liga döntőjébe, ahol az Atlético Madridtól kapott ki.

Rovatok