Index Vakbarát Hírportál

Szalai válogatott maradna, és Huszti mellett kampányol

2012. október 3., szerda 15:16

Nehezen élte meg a magyar válogatott Hollandia elleni világbajnoki selejtezőjét Szalai Ádám, mert nem kapott lehetőséget Egervári Sándor szövetségi kapitánytól. A válogatási módszerekbe nem akar beleszólni, de szívesen látná Huszti Szabolcsot a nemzeti csapatban. A Mainz csatára a Magyar Hírlapnak adott interjút. Egervári reagált.

A szeptember 11-én lejátszott selejtezőn a válogatott 4-1-re kapott ki itthon a hollandoktól. A kezdőbe Priskint nevezte Egervári, majd a 60. percben Némethet küldte pályára. Szalai végig arra várt, hogy játszhasson.

„Kétségkívül negatív élmény volt számomra az a mérkőzés. Olyan dolog történt ott meg velem, ami korábbi pályafutásom során soha sem. A meccs után reméltem, hogy történik valamilyen beszélgetés a szövetségi kapitánnyal, Egervári Sándorral, de hiába vártam erre. Aztán abban bíztam, hogy felhív telefonon, de ez sem történt meg. Ezek a dolgok rosszul estek" - emlékezett vissza Szalai, aki leszögezte, eszébe sem jutott lemondani a válogatottságot.

„Soha sem mondtam le, és meg sem fordult a fejemben ez a gondolat. Egyszerűen nagyon magam alatt voltam akkor, a vereség is fájt és a tétlenség is. Végig arra vártam, hogy a kapitány szóljon: Ádám, beállsz" - mondta a lapnak a csatár. Bízik benne, hogy a történteket megbeszélheti majd Egervárival.

„Remélem, hogy kapok lehetőséget arra Egervári Sándortól, hogy négyszemközt átbeszéljük a hollandok elleni meccsen történteket. Mert nem tudom, mit rontottam el. Hiszen néhány nappal korábban Andorrának még gólt is lőttem".

A magyar válogatott célja, hogy az észtek és a törökök elleni selejtezőn hat pontot szerezzen. Szalai szerint erre a válogatottságot 2010-ben lemondó Husztival a csapatban nagyobb esélyük lenne  „Távol áll tőlem, hogy beleszóljak Egervári Sándor válogatási módszerébe, de szerintem ha Huszti Szabolcs is a keret tagja lenne, akkor erre tényleg minden esélyünk meglenne. Bár azt is tudom, hogy egy nemzeti válogatottban pótolhatatlan ember nincs. És ez mindenkire vonatkozik".

Szalai nyilatkozatával kapcsolatban a Pepsifoci megkereste Egervári Sándort. A szövetségi kapitány azt mondta, hogy megosztotta észrevételeit a játékossal a meccs előtt, de ha vannak még kérdései, akkor leül vele beszélgetni. Ugyanakkor a csatár olyat tett a találkozó előtt, amit Egervári nehezményez.

„Egyrészt a holland-meccs előtt beszéltünk négyszemközt, és el is mondtam az észrevételeimet neki. Másrészt természetesen a következő összetartás első napján, ha vannak kérdéseink egymás felé, akkor azt személyesen fel tudjuk majd tenni. Az, hogy nem játszott a hollandok ellen, egy szakmai döntés volt, nem pedig személyes, de ezt már elmondtam. Megértem, ha mindenki mindenáron kezdő akar lenni, de ezzel mindenki így van. Nem ő az egyetlen játékos egyébként, akivel nem beszéltem a mérkőzés óta. A számonkérést, a tanulságok levonását mindig megtesszük, ennek ideje az edzőtábor első napja. A hollandok ellen nem rontott el semmit, hiszen nem is volt a pályán. Előtte tett olyat, amit jó lett volna, ha nem tesz, de erről természetesen nem a sajtóban szeretnék beszélni bővebben ".

A Mainz csatára remek formában van, legutóbbi négy Bundesliga meccsén három gólt rúgott, a Bayern München, az Augsburg és a Wolfsburg ellen is betalált. A magyar válogatott két mérkőzés után három ponttal a harmadik helyen áll selejtezőcsoportjában. Október 12-én az észtek ellen idegenben, október 16-án itthon a törökök ellen lép pályára a csapat.

Rovatok