Index Vakbarát Hírportál

Csalódott vagyok, hogy ide jutott futballunk

2012. október 4., csütörtök 12:55

A magyar futball állapotáról, és az U21-es válogatott bundagyanús meccséről is beszélt Vass Ádám a Nemzeti Sportnak adott interjúban. A Cluj-kerettag játékost sérülés miatt nem nevezték a Bajnokok Ligája-keretbe, de úgy sejti, nem ezért nem hívják meg a válogatottba.

„Lehet, hogy fiatal vagyok, de nem szeretem, ha hülyének néznek. Amikor rendszeresen játszottam a Bresciában, akkor sem kaptam lehetőséget, egyszer sem. Közben pedig azt láttam, hogy olyanokat is behívnak, akik kevesebbet tettek ezért. Amikor az edző úr elbeszélgetett velem, buta kifogásokkal indokolta, miért nem számít rám" - idézi Vasst a lap.

Megjegyezte, mellőzése hátterében más okok is állhatnak, utalva arra, hogy 2009-ben több U21-es csapattársát is kiosztotta, miután bundagyanús körülmények között vesztették el a Wales elleni selejtezőt. „Én már semmin sem lepődöm meg. Csalódott vagyok, hogy ide jutott a magyar futball, és itt már nem csak a válogatottról beszélek. Nem vagyok elveszett gyerek, nagyjából észlelem a viszonyokat. Érdekekről szól minden, arról, hogy ki kinek az ismerőse. Bántó az is, hogy a kluboknál annyi tehetséges fiatal van, és valamiért nem ők, hanem a légiósok kapják meg a lehetőséget" - mondta Vass, aki a 2009-es Wales ellen elvesztett meccsre is kitért.

Nyerjen jegyet a magyar-törökre!

Negyven jegyet nyerhetnek olvasóink az október 16-i, Magyarország-Törökország világbajnoki selejtező-meccsre. Minden nap egy kérdést teszünk fel a futballválogatottról és ellenfeleiről. A két leggyorsabb, helyes választ beküldő olvasónknak két-két tiszteletjegyet adunk a mérkőzésre.
Mai kérdésünk: a törökökkel 11 hivatalos meccset játszottunk eddig, és 28 gólt szereztünk. Két magyar játékos is van, aki legalább 3 gólt lőtt Törökországnak. Kérdésünk az volt, hogy kik ők? A válasz: Kiprich négyt, Puskás hármat rúgott a törököknek. A helyes megfejtőknek válaszoltunk, hogyan kaphatják kézhez a jegyeket. A játék pénteken folytatódik.

„Lefújták a meccset, és én akkor teljesen kifakadtam. Ordítottam az öltözőben. Nekem a válogatott a minden, emlékszem, amikor tizenöt-tizenhat éves koromban először játszhattam az ifjúsági csapatban, úgy mentem ki, hogy felszántom a pályát, a lelkemet kiteszem. Erre néhány évvel később azt látom, hogy a társaim megbundázzák a válogatott meccset. Ilyen nincs, nem létezik, ilyen nem juthat az embernek az eszébe! Csalódtam bennük" - emlékezett vissza a középpályás, aki szerint akik csapattársát, Somodi Bencét megpróbálták beszervezni, ma is NB I.-es játékosok.

A lábközépcsonttörés után lábadozó Vass elmondta, egyik válogatott játékossal sem tartja a kapcsolatot. „Sohasem tartoztam igazán ehhez a közeghez. A személyiségemből is fakad, nem vagyok társasági típus".

A lap megkereste Egervári Sándor szövetségi kapitányt is Vass mellőzésével kapcsolatban. „Azért nem szerepel a válogatottban, mert számomra vannak nála jobb és értékesebb játékosok. Az csak Vass Ádám feltételezése, hogy a három évvel ezelőtti megszólalása miatt nem hívtam be. A szóban forgó utánpótlás-válogatott mérkőzés idején nem is én voltam a csapat edzője. Kollégáimmal annak idején rendszeresen figyeltük a bresciai teljesítményét, most pedig sérült. Korábban személyesen is beszéltem vele, és elmondtam neki, hogy szemmel tartjuk, de jelenleg vannak nála jobb játékosok is a válogatottban" - indokolt az edző.

Vass idén nyáron szerződött az olasz másodosztályból a kolozsvári CFR Clujhoz. Igazolása után a sajtóban támadták, amiért azt mondta, örül, hogy magyar városba igazolt, de magyar címert ábrázoló tetoválása miatt is megtalálták a nacionalisták.

Rovatok