Index Vakbarát Hírportál

Jó, jó, győztünk 4-1-re, de javulnunk kell

2012. október 4., csütörtök 10:59

Mourinho nem volt teljesen elégedett a győzelem után. A Manchester City edzője szerint csapata kiütést érdemelt volna. A Dortmund kapusa az ellenfél kapusát dicsérte. Bajnokok Ligája-nyilatkozatok.

Idegenben nyert 4-1-re a RealMadrid az Ajax ellen a Bajnokok Ligája D csoportjában szerda este. Mourinho a négy gól ellenére is bosszankodott.

„Nagyon jól játszottunk, egészen az Ajax góljáig. A hollandok játékára alig lehetett ráismerni, annyira védekezően fociztak. A góljuk után elvesztettük a meccs irányítását, és voltak veszélyes helyzeteik. Aztán berúgtuk a harmadikat, ezzel el is dőlt a meccs. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen gólokat kapjunk. Mindenki láthatta, mi történt. Ezen javítanunk kell, de ezt majd az öltözőben megbeszélem a játékosokkal" - mondta a portugál edző, aki Sergio Ramos játékára is kitért, akivel a napokban volt egy kis nézeteltérése. A védő ezúttal kezdőként játszhatott a Bajnokok Ligája-meccsen.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az a feladatom, hogy kihozzam az ilyen teljesítményt a focistáimból. Három nagyszerű meccse volt, amióta a kispadra ültettem a Manchester City ellen. Teljesen meg vagyok elégedve vele, mindent megtett, amit reméltem tőle".  A Real Madrid edzője Kaká játékát is dicsérte. A brazil a Millionarios és a Deportivo ellen nyújtott teljesítményének köszönheti, hogy kezdett, de Mourinho még nem döntötte el, hogy vasárnap a Barcelona ellen is a kezdőbe nevezi.

Az Ajaxtól a gólszerző Moisander elmondta, gólja ellenére nem boldog, mert az egyik legrosszabb meccsüket játszottak a szezonban. „Nem adhatjuk el ennyiszer a labdát a Real Madrid ellen, mert nagyon veszélyesen kontráznak. Talán túl idegesek voltunk. Nehéz az olyan játékosok ellen játszani, mint Cristiano Ronaldo, aki a világ egyik legjobbja."

A csoport másik mérkőzésén az utolsó percben mentette döntetlenre a meccset a Manchester City a Borussia Dortmund ellen otthon. A németek Reus góljával vezettek, de Balotelli a végén tizenegyesből egyenlített. Az angol bajnok az elmúlt kilenc meccséből csak hármat tudott megnyerni.

„Én is tisztában vagyok ezzel a problémával, és igyekszem minél hamarabb megtalálni a megoldást. A kapusunk, Joe Hart mentett meg minket, szinte mindent védett. Rosszul játszottunk, 3-4 gólos vereséget is megérdemeltünk volna. A Dortmund jelen pillanatban jobb csapatnak tűnik nálunk. Össze kell szednünk magunkat, ha a Bajnokok Ligájában akarunk valamit. Nem elég csak passzolgatni, rohanni és harcolni is kell" - kritizálta csapatát a manchesteriek edzője, Roberto Mancini.

A németek kapusa, Roman Weidenfeller szerint rászolgáltak volna a győzelemre. „Járt volna nekünk a három pont, nem érdemeltük meg, hogy a végén gólt kapjunk. Hart mentette meg az ellenfelet, gratulálok a teljesítményéhez. Senkitől nem félünk, jó esélyünk van, hogy továbbjussunk a csoportból" - mondta Weidenfeller, akit Balotelli csendre intett, miután berúgta büntetőjét.

Az Arsenal 3-1-re verte otthon a Megyeri Balázzsal felálló görög Olympiakosz Pireuszt. A londoniaktól Gervinho, Podolski és Ramsey is betalált. A csapatkapitány, Thomas Vermaelen szerint megszenvedtek. „Az első félidőben egyáltalán nem voltunk jók, sok labdát adtunk el és rosszul passzoltunk. Szerencsére a második félidőre sikerült feljavulni.".

Egyetértett vele Steve Bould, az Arsenal segédedzője. „Az elején idegesnek tűntünk, de ez egy jó eredmény, és ez az, ami igazán számít. A jó játékosok bármilyen pozícióban tudnak játszani, és ez igaz a gólszerző Gervinhóra is. Rúgja a gólókat, tele van önbizalommal" - dicsérte az elefántcsontpartit, aki elmúlt öt meccsén öt gólt rúgott az Arsenalban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

A csoport:

Dinamo Kijev (ukrán)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (2-0)
gól: Guszev (3.), Pivaric (33., öngól)

FC Porto (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (0-0)
gól: James Rodríguez (83.)
A csoport állása: 1. FC Porto 6 pont, 2. Paris Saint-Germain 3 (4-2), 3. Dinamo Kijev 3 (3-4), 4. Dinamo Zagreb 0

B csoport:
FC Schalke 04 (német)-Montpellier (francia) 2-2 (1-1)
gól: Draxler (26.), Huntelaar (52., 11-esből), illetve Ait-Fana (13.), Camara (90.)

Arsenal (angol)-Olimpiakosz (görög) 3-1 (1-1)
gól: Gervinho (42.), Podolski (56.), Ramsey (90+4.), illetve Mitroglu (45+1.)
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. FC Schalke 04 4, 3. Montpellier 1, 4. Olimpiakosz

C csoport:
Anderlecht (belga)-Málaga (spanyol) 0-3 (0-1)
gól: Eliseu (45+1., 64.), Joaquin (57., 11-esből)
korábban:
Zenit (orosz)-AC Milan (olasz) 2-3 (1-2)
gól: Hulk (45+2.), Sirokov (49.), illetve Emanuelson (13.), El Shaarawy (16.), Hubocan (75., öngól)
A csoport állása: 1. Málaga 6 pont, 2. AC Milan 4, 3. Anderlecht 1, 4. Zenit 0

D csoport:
Manchester City (angol)-Borussia Dortmund (német) 1-1 (0-0)
gól: Balotelli (89., 11-esből), illetve Reus (61.)

Ajax Amsterdam (holland)-Real Madrid (spanyol) 1-4 (0-1)
gól: Moisander (56.), illetve C. Ronaldo (42., 79., 81.), Benzema (48.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Borussia Dortmund 4, 3. Manchester City 1, 4. Ajax 0

Rovatok