Index Vakbarát Hírportál

Gyász, szégyen, sokk, katasztrófa

2012. október 5., péntek 10:59

Kiemelt helyen foglalkoznak a portugál lapok Videoton–Sporting Európa Liga-mérkőzéssel, melyet 3-0-ra nyert meg a magyar csapat. Gyász, szégyen, sokk.

A Publico szerint az elmúlt évek egyik legnagyobb szégyene a Sporting háromgólos veresége. A lap azt írja, hogy a Videoton az európai futball második vagy harmadik vonalát képviseli, ráadásul Paulo Sousa csapata a gyenge magyar bajnokságban nyerni sem tudott az utóbbi időben, és még a Genktől is kikaptak az első EL-meccsen 3-0-ra. Kiemelik, hogy a Videoton milyen hatékonyan kontrázott a tehetetlen Sporting ellen, amely mély krízisben van, és olyan vereséget szenvedett, amire a rossz forma ellenére sem számított senki.

A Díário de Notícias azt emeli ki, hogy a Videoton a portugál Paulo Sousa, Oliveira és Caneira vezetésével verte meg a lisszaboni csapatot. A lap szerint Sá Pinto csapata taktikailag csődöt mondott, és az is veszélybe került, hogy továbbjussanak a csoportból. Idézik a Sporting elnökét is, aki a vesztes meccs után a szurkolóktól kért elnézést. „Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóinktól, akik egyáltalán nem lehetnek büszkék a csapatukra. Minden okuk meg van rá, hogy szomorúak és dühösek legyenek" - mondta Godinho Lopes, akinek bocsánatkérésvel az Ojogo is kiemelt helyen foglalkozik. A lap is egyetért abban, hogy Sá Pintónak a váratlan vereség után mennie kell.

A Correio de Manha szerint igazi katasztrófa volt a mérkőzés a lisszaboni csapatnak, amely ugyan zöldben játszott, de a meccshez jobban illett volna a gyász színe, a fekete.

Az Abola sportlap úgy véli, a legsötétebb forgatókönyv valósult meg csütörtök este a Videoton otthonában, ahol súlyos vereséget szenvedett a Sporting. Beszámolnak arról is, hogy a csapatot füttyszó és elégedetlen szurkolók fogadták a lisszaboni repülőtéren.

Az UEFA Európa Liga-összefoglalójában azt írja, hogy a Stuttgartot 2-0-ra verő Molde mellett a Videoton okozta a nap legnagyobb meglepetését. „A Paulo Sousa által irányított Videoton sokkolta a portugál Sportingot a csütörtök esti meccsen, melyen mindhárom gól az első 35 percben született".

Rovatok