Index Vakbarát Hírportál

Ez a szabadrúgás maga a gyönyör

2012. október 6., szombat 16:10

Két szabadrúgásgóllal és Agüero találatával nyert a Manchester City a Sunderland ellen az angol Premier League 7. fordulójában. Mario Balotelli nem örült, hogy 56 perc után lecserélték.

Már a mérkőzés elején előnybe került a Manchester City. Az ötödik percben a vendégek tizenhatosának sarkáról Kolarov végzett el szabadrúgást, a labdát a rövid felsőbe helyezte a szerb játékos, aki a múlt héten a Ligakupában is szabadrúgásból talált be az Aston Villának. "Ez maga a gyönyör" - mondta szabadfordításban a találatról az angol kommentátor.

Mancini a második félidőben a támadósort akarta feldobni, ezért lecserélte az utóbbi időben sokat kritizált Mario Balotellit, aki kezdőként 56 percet kapott. Agüero állt a helyére. Balotelli nem vette jó néven a cserét, lesétált a pályáról, de nem ült le a kispadra, hanem egyenesen az öltözőbe ment.

Agüero viszont remek cserének bizonyult, három perccel beállása után az első gólt szerző Kolarov beadását belsőzte szépen a rövid sarokba, ezzel lett 2-0 a Citynek.

A második gól után Tevez kétszer is gólhelyzetbe került. Előbb jobb kapufa mellé gurított, a második lehetőségnél pedig túlságosan kisodródott, ezért David Silvahoz passzolt, aki a lécre pörgette a labdát.

A 89. percben ismét szabadrúgásból szerzett gólt a címvédő. Milner éles szögből keményen csavart a tizenhatos vonaláról kapura, a labdába belecsúsztatott a sunderlandes Gardner, így Mignolet nem tudott védeni.

A végén még Aguero duplázhatott volna, de lövését védte a vendégek kapusa. Győzelmével továbbra is veretlen a Manchester City a Premier League-ben, négy győzelemmel és három döntetlennel a második helyen áll.

Rovatok