Index Vakbarát Hírportál

Messi rekordközelben, a Real bezárkózott

2012. október 6., szombat 09:01

A vasárnapi Barcelona–Real Madrid előtt José Mourinho, a madridi klub edzője elrejtette csapatát a világ elől. Messi három gólra van egy újabb rekordtól, Xavi csapattársait nyugtatta.

Az Ajax elleni 4-1-s Bajnokok Ligája-győzelem után csütörtökön pihenőt engedélyezett játékosainak Jose Mourinho. A Real edzője a csapat péntek délelőtti edzését zárt kapuk mögött tartotta, a sajtót sem engedték be. A Marca úgy tudja, elsősorban a védekezésre koncentráltak.

A csapatra szombat délelőtt egy újabb edzés vár, csak vasárnap reggel utaznak Barcelonába, hogy a játékosok a meccs előtti estét családjuk társaságában tölthessék.

A rangadó előtt megszólalt a Madrid korábbi edzője, John Toschak is. A walesi úgy véli, a madridiak mellett szólhat az, ha Puyol mellett Pique is kiesik Barcelonából, ráadásul a csapatkapitány elvesztése pszichológiailag is negatív hatással lehet a katalánokra. Toschak szerint a döntetlen sem lenne rossz eredmény a Realnak, egy vereséggel viszont nehéz helyzetbe kerülnének, mivel tizenegy pontos lenne a hátrányuk.

Puyol könyöksérülése miatt biztosan nem lesz ott a rangadón, de a Marca szerint Pique szerepeltetése is kétséges. Ő kihagyta a Barcelona pénteki edzését, az első csapattal készülhetett viszont Tellio. Ha Pique nem játszik, akkor valószínűleg a védelem közepén Mascherano és Song áll majd vasárnap este.

A Barcelona csapatkapitánya, Xavi igyekezett levenni a terhet csapattársairól. „Lesz, ami lesz, sok van még hátra a bajnokságból. Ha nyernénk, az hatalmas önbizalmat adna, és tizenegy pontos előnyünk lenne, ez hatalmas lehetőség. Meg kell majd tartanunk a labdát, és a saját stílusunkat játszani." - idézi a játékost a Marca. Xavi szerződésének meghosszabbításáról is beszélt. „Az ügynököm már tárgyal a klubbal, innen szeretnék visszavonulni, mert boldog vagyok a Barcelonánál".

A vasárnapi Clasicón rekordbeállítás is születhet, persze ehhez Messinek hatalmasat kellene játszania. A rangadók történetének góllövőlistáját az egykori realos Alfredo Di Stefano vezeti tizennyolc találattal. Messi a listán tizenöt góllal áll, egy mesterhármassal befoghatná honfitársát.

A mérkőzés vasárnap este 19.50-kor kezdődik.

Rovatok