Index Vakbarát Hírportál

Gera gólt lőtt, nyert a WBA

2012. október 6., szombat 16:56

Az Aston Villa után a Queen's Park Rangers ellen is kezdőként kapott helyet a West Bromwich Albionban a magyar válogatott Gera Zoltán. Gólt rúgott, helyzetei voltak, csapata 3-2-re nyert.

A hazai pályán játszó West Bromwich az ötödik percben került előnybe Morrison fejesével. A 23. percben Gera rúgta a másodikat, a magyar középpályás Anton Ferdinand rossz mentése után laposan helyezett a vendégek kapujába (a videón 0.30-tól). A 35.-ben a vendégek Taarabt révén szépítettek. A QPR-játékos mellel levette, aztán kapásból bevágta, szép gól volt.

A 45. percben duplázhatott volna a magyar focista, üresen kapta a labdát a tizenhatoson belül, de lövését Julio Cesar bravúrral védte. A szünet előtt volt még egy látványos megmozdulása Gerának, sarokkal próbálta meg visszatenni a labdát csapattársának a tizenhatoson belül, de egy védő tisztázni tudott.

A hazai csapat a 85. percben biztosította be győzelmét, Mulumbu talált be egy gyors akció végén. A végén még Granero szépíteni tudott a vendégektől, de a West Brom 3-2-re megnyerte a meccset. Gera végig a pályán volt, csapata pedig győzelmével tapad az élmezőnyre.

Gera második gólját szerezte a szezonban, augusztusban a Liverpool ellen 3-0-ra megnyert bajnoki meccsen talált be legutóbb, pályafutása egyik legnagyobb gólját szerezte. A West Bromwich légiósa ott van Egervári Sándor vb-selejtezőre készülő válogatott keretében.

Rovatok