Index Vakbarát Hírportál

Történelmi Barca-Real-gólok ömlesztve

2012. október 7., vasárnap 13:43

A vasárnapi Barcelona–Real Madrid rangadó előtt a Barca TV összegyűjtötte a múlt század legjobb Clasicóinak Barca-góljait, mi meg hozzácsaptuk a legklasszabb Real-találatokat is.

A csatorna 1921-ig visszanyúló, három perces összeállításában többek között Lineker, Koeman, Romario, Luis Enrique, Sztoicskov, Ronaldo és Rivaldo is gólokat rúg a madridi csapatnak.

Emlékezetes gólok természetesen a Real oldalán is voltak, mi az hogy. Az 1994/1995-ös szezonban a madridiak hazai pályán ütötték ki a katalánokat 5-0-ra. Az ötből hármat a chilei Ivan Zamorano vállalt, aki negyven perc alatt elintézte a Barcelonát. A második félidőben még Luis Enrique és Amavisca is rúgott egyet-egyet. Luis Enrique azon kevesek között van, akik ide is, oda is lőttek, ő Madridból igazolt Barcelonába, Michael Laudrup és Figo fordított úton jártak.

Az 1996/97-es szezonban a Real mindössze két ponttal előzte meg a Barcelonát a bajnokság végén, ehhez kellett az is, hogy a szezon közben megverjék otthon a nagy riválist. A madridiak Davor Suker és Predrag Mijatovic góljával nyertek a hazai rangadón 2-0-ra.

Az elmúlt évek egyik legjobb Clasicóját a 2004/2005-ös szezonban játszották. A meccs elején Zidane fejesével szerzett vezetést a Real, nem sokkal később Ronaldo növelte kétgólosra az előnyt. A 28. percben Eto'o szépített, de a félidő vége előtt Raul góljával ismét két góllal vezettek a hazaiak. A második félidőben Owen is betalált a Madridból, hét percre rá még Ronaldihno szépíteni tudott szabadrúgásból, de az eredmény már nem változott. 4-2-re nyert a Real, a bajnokság élén viszont a Barcelona végzett.

Három évvel később ismét négyet rúgott a Real. A 2007/2008-as szezonban a madridiak hazai pályán Raul, Robben, Higuaín és Nistelrooy góljaival nyertek, a Barcelonából Henry rúgott egy becsületgólt a végén. A bajnokságot a madridiak nyerték, a Barca csak harmadik lett.

A barcelonaiak 2009 májusában vágtak vissza, a 34. fordulóban otthonában ütötték ki a Realt a történelmi 2-6-on. Az elsó gólt még a madridiak szerezték, Higuaín, de aztán egymás után hármat rúgott a Barca, Henry, Puyol és Messi is betalált. Az 56. percben Ramos még szépített, de aztán újabb három katalán gól jött, Henry, Messi és Pique volt a sorrend. A Barcelona kilenc ponttal nyerte meg a bajnokságot a Real előtt.

A vasárnap esti rangadó előtt a Barcelona hibátlanul, 18 ponttal vezeti a ligát. A Real Madrid tíz ponttal a hatodik, de a csapat egyre jobb formában van, legutóbbi két bajnokiját és Bajnokok Ligája-mérkőzését is megnyerte. A Barcából biztosan hiányozni fog Puyol hétközi horrorsérülése miatt, míg a másik alapközéphátvéd, Gerard Piqué játéka is kérdéses volt, ám vasárnap délutánra kiderült: nem játszik. Sérülésből lábadozik, szombaton már a kerettel edzett, a mundodeportivo.com szerint viszont nem meccsfitt.

A mérkőzés 19.50-kor kezdődik, az Index online közvetíti, a Sport1 a tévében.

Rovatok