Index Vakbarát Hírportál

A MU-s Tom Cleverlyé a szezon csavarása

2012. október 7., vasárnap 18:54

3-0-ra nyert a Premier League 7. fordulójában vasárnap a Manchester United Newcastle-ben. A helyi United legutóbb itt 3-0-ra verte Rooneyékat, akik visszavágásra készültek.

Nyolc perc után Jonny Evans fejesével előnybe kerültek, majd Evra hamar duplázott hasonló fejesből, szintén szöglet után.

A második félidő elején lehetséges, hogy a partjelző szabályos góltól fosztotta meg a hazaiakat, amikor Papiss Cissé fejesét vagy a vonal belső széléről, vagy már azon túlról kanalazta vissza De Gea kapus nagy bravúrral. A bíró továbbengedte a játékot.

Húsz perccel a vége előtt a United eldöntötte a meccset, Tom Cleverly a tizenhatos bal sarkáról vagy van Persie-t akarta megjátszani vagy szándékosan ívelt pontosan a bal felső sarokba. Mindenesetre óriási gólt csavart.

A fiatal középpályásnak ez volt az első bajnoki gólja a MU-ban, összesen a második. Az elsőt pár hete rúgta a Ligakupában.

A ManUnited a tabellán második a győzelemmel, a Chelsea veretlenül vezet négy pont előnnyel. A másik manchesteri csapatnak, a Citynek is 15 pontja van, mint a Unitednek.

A további vasárnapi eredmények a Premier League-ből: Southampton-Fulham 2-2, Liverpool-Stoke 0-0, Tottenham-Aston Villa 2-0.

Rovatok