Index Vakbarát Hírportál

5 évre a Napolié a fiatal magyar csatár

2012. október 10., szerda 09:51

Öt évre írt alá az olasz bajnokság második helyén álló Napolihoz a tizennyolc éves magyar támadó, Novothny Soma - írja a Napló-Online. Egyelőre csak az ötödik számú csatár, de az utánpótlás csapatban már január óta szórja a gólokat.

Novothny az év elején került fél évre kölcsönbe az olasz élcsapathoz az NB II.-es Veszprémtől. Barátságos meccseken már bemutatkozott a felnőtteknél, a múlt héten profiszerződést kapott, öt évre írt alá a klubhoz.

„Az öt év hallatán sokan egyből azt kérdik, nem túl hosszú idő ez? Egyáltalán nem sokallom, mert nagyon jól érzem magam, ráadásul a szerződésemben több olyan opció is van, hogy amennyiben ez rosszra fordul, vagy jobb ajánlatot kapok, akkor eligazolhatok. Egyelőre az ötödik számú csatár vagyok, így akkor számíthatok arra, hogy bekerülök a felnőtt keretbe, ha valamelyik támadó kiesik, vagy megsérül. A Primavera csapatban szerencsére azonban állandó lehetőséget kapok, ott hat meccsen már négy gólt szereztem" - mondta a lapnak a játékos, aki a nyári felkészülést a felnőtt kerettel csinálta végig, már a csapat egyik kulcsemberével, a szlovák Marek Hamsikkal is jó kapcsolatban van.

„Hamsikkal már az edzőtáborban összebarátkoztunk. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a szárnyai alá vett. Nagyon segítőkész és barátságos volt velem az első pillanattól kezdve, talán azért is, mert pontosan tudja, milyen egy légiós élete. Többször elvitt magával vásárolni, strandolni, megmutatta a várost, legutóbb pedig elkísértem tetováltatni is."

A Napoli hét forduló után veretlenül a második helyen áll az olasz bajnokságban, a klub az Európa Ligába is bejutott.

Rovatok