Index Vakbarát Hírportál

Guardiolának ajánlatot tett a kínlódó Milan

2012. október 10., szerda 13:40

A Barcelona korábbi sikeredzője, Pep Guardiola lehet az AC Milan trénere a következő szezontól, ha valóban vállalja a klub felkérését, írják olasz lapok. Négy évre érkezne, 80 millió euróból erősíthetne.

Az olasz La Repubblica úgy tudja, a klub vezetői és a spanyol edző már meg is egyeztek, négy év alatt 25 millió eurót fizetnek majd a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes edzőnek, aki a nyár eleje óta Amerikában él és pihen. Guardiola a következő évadban kezdene, munkáját a korábbi Milan-legenda, Paolo Maldini segítené.

A Gazzetta dello Sport is úgy értesült, hogy Guardiola a legesélyesebb a Milan edzői posztjára. A lap szerint az új tréner 80 millió eurót kérne igazolásokra. A Zenit olasz edzője, Luciano Spalletti is felmerült lehetséges megoldásként, de őt 2015-ig szerződés köti az orosz klubhoz, ki kellene vásárolni.

Guardiolát korábban a Manchester Uniteddel is hírbe hozták, néhány hete Alex Ferguson New Yorkban látogatta meg őt, de állítólag a munkáról nem esett szó.

A 41 éves katalán 2008 és 2012 között volt a Barcelona edzője, összesen tizennégy trófeát nyert a csapattal.

A Milan jelenlegi edzője, Massimiliano Allegri sorsa október 20-án dőlhet el. Ha a csapat kikap a Lazio otthonában, akkor kirúgják, és helyére a szezon végéig Mauro Tassottit, a jelenlegi másodedzőt nevezik ki a Gazzetta szerint.

A Milan pocsékul kezdte a szezont, hét forduló után a 11. helyen állnak a bajnokságban, összesen hét pontjuk van, hét gólt rúgtak és hetet kaptak eddig.

Rovatok