Index Vakbarát Hírportál

Vanczák zorróként játszik a válogatottban

2012. október 10., szerda 16:33

A sérült Halmosi Péter helyére Vanczák Vilmost hívta be a vb-selejtezőkre készülő magyar válogatott keretébe Egervári Sándor. A Sion-játékosnak egyedi maszkban kell játszania.

A szeptember végén arccsontsérülést szenvedő védő mozgósítása előtt a válogatott stábja egyeztetett a svájci klub orvosaival, akik szerint nincs akadálya annak, hogy a védő pályára lépjen. "A műtétet végző szakember is azt mondta, szépen gyógyul az arcom" - nyilatkozott a játékos az MLSZ honlapjának.

„A múlt héten is többször értekeztünk telefonon, akkor még nem volt kész a maszkja, de már jelezte, lehet, hogy pályára tud majd lépni" - mondta Egervári, aki szerint azért is döntöttek a behívása mellett, mert a hétvégi bajnokiját már végigjátszotta.

Vanczák elmondta, a gyógyulása még nem teljes, ezért kell a maszkot viselnie, ami elsősorban védelmi funkciót lát el. Ha kapna egy ütést, akkor arccsontja újra eltörhetne. Maszkját, melyen nevének kezdőbetűi is szerepelnek, a svájci klub által szerzett specialista készítette el. Az edzőtáborban minden társa nagyon kíváncsi volt a védőfelszerelésre.

A magyar válogatottra két vb-selejtező vár. Péntek este Észtországban, kedd este pedig itthon, Törökország ellen játszik a csapat.

Rovatok