Index Vakbarát Hírportál

60 millió euróért fogják értékesíteni Falcaót

2012. október 11., csütörtök 00:03

Az Atlético Madrid azt tervezi, hogy jövő nyáron megválik a spanyol góllövőlistát Messivel és Cristiano Ronaldóval holtversenyben vezető Radamel Falcaótól. Az elnök 60 millió euró bevételre számít belőle.

„A Falcaóért járó hatvanmillió euró megoldaná az Atlético Madrid összes gazdasági problémáját. Az biztos, hogy a szezon végéig velünk marad, ahogy az összes játékos, akiket az edzőnk marasztal. Európában legalább ötven olyan klub van, aminek több a bevétele, mint nekünk. Ha eladnánk Falcaót, akkor fedezni tudnánk a költségeinket" - mondta a klub igazgatója, Gil Marin.

A kolumbiai csatárt elsősorban angliai klubok vinnék, az a helyzet, mint Cristiano Ronaldo állítólagos átigazolásával: csak pár klub tudja kifizetni. A Manchester City és a Chelsea is érdeklődik, emlegetik a Manchester Unitedet is. A PSG-t nem érdekli, mert tökéletesen azonos pozícióban játszik Zlatan Ibrahimoviccsal, mindketten született középcsatárok.

A City edzője, Roberto Mancini vasárnap a helyszínen nézte meg az Atlético–Malaga-meccset. Falcao azon a találkozón is betalált, így a két szupersztárral együtt első a spanyol bajnokság góllövőlistáján, mindhárman nyolcgólosok.

A Chelsea edzője, Roberto di Matteo korábban az egyik legjobb támadónak nevezte a kolumbiait, főleg mert az angol klubnak kellemetlen emlékei is vannak Falcaóval kapcsolatban: a csatár augusztusban az európai Szuperkupadöntőn 45 perc alatt mesterhármast rúgott nekik a 4-1-re elbukott meccsen.

Ráadásul a Chelsea nyerő pozícióból indulhat, ha Falcaóért cserébe hazaengedi a jövőre 29 éves, Atletico-nevelés Fernando Torrest.

A 26 éves Falcao tavaly nyáron érkezett az FC Portótól a madridi klubhoz, 45 millió eurót fizettek érte. Már első szezonjában is jól ment neki, 34 meccsen 24 gólt rúgott csak a bajnokságban, a góllövőlistán harmadik lett Messi és C. mögött. Megnyerték az Európa Ligát, összesen 36-nál állt meg a kolumbiai. Az új szezonban 7 meccsen 11-nél jár.

Ha átmenne a 60 milliós transzfere, a világ hatodik legdrágább futballistájává válna: 60 millió eurónál többet csak Fernando Torresért, Zlatan Ibrahimovicért, Kakáért, Zidane-ért és a rekorder Cristiano Ronaldóért adtak.

 Játékos  Honnan-hova  Ár
Cristiano Ronaldo Manchester United-Real Madrid 93 millió euro
Zinedine Zidane Juventus-Real Madrid 75 millió euro
Kaká AC Milan-Real Madrid 68 millió euró
Zlatan Ibrahimovic Inter-FC Barcelona 66 millió euró
Fernando Torres Liverpool-Chelsea 62 millió euró

Rovatok