Index Vakbarát Hírportál

Kassai klasszismeccsen fúj, de Vad nélkül

2012. október 12., péntek 10:48

A júniusi futball-Európa-bajnokságon nagyot hibázó Kassai Viktor az előző két világbajnoki selejtezőkörben nem kapott mérkőzést, most újra vezet, az orosz–portugál meccset fújja Moszkvában. Az angol–ukrán mérkőzésen gólbíróként hibázó Vad István már nincs a bírói csapatában.

Október 12-én, pénteken nyolc magyar játékvezető és asszisztens is dolgozik a vb-selejtezőkön. Kassai Viktor az F csoport rangadóját kapta: a 17 órakor kezdődő Oroszország–Portugália-mérkőzésen Erős Gábor és Ring György asszisztál, Németh Ádám látja el a tartalék játékvezetői feladatokat. Az oroszok és a portugálok is száz százalékosak két-két mérkőzés után.

Kassai az előző két selejtezőkörben nem vezetett mérkőzést, de augusztusban az övé volt a Svédország–Brazília barátságos meccs. A szezonban a Bajnokok Ligájában is kapott már két feladatot, az Ironi Kiryat Shmona–BATE Boriszov-selejtezőn és az Anderlecht–Málaga-csoportmeccsen.

Ma 18 órától Asztanában a C csoportban a Kazahsztán–Ausztriát Bognár Tamás vezeti, segítői Kispál Róbert és Szpisják Zsolt, Vad István itt kap szerepet tartalék játékvezetőként.

A magyar válogatott vb-selejtezőinek bírói is megvannak. Az észtországi meccset az az izraeli Liran Liani dirigálja, aki idén a Debrecen BATE Boriszov elleni hazai BL-selejtezőjét vezette. A Törökország elleni, itthoni rangadó az olasz Daniele Orsatóé, ő nemrégiben a Dinamo Zagreb–Portón mutatkozott be a Bajnokok Ligájában.

Rovatok