Index Vakbarát Hírportál

Négyet rúgott az új spanyol csatártehetség

2012. október 13., szombat 09:03

Egyedül döntötte el a spanyol–dán utánpótlásmeccset (U21) a Benfica fiatal csatára, Rodrigo. Négy gólt vágott, öt perc alatt ért el mesterhármast.

A csatár a 16. percben szerezte meg a vezetést, egy jó átadás után levette a labdát a tizenhatosnál, majd a kapu jobb oldalába bombázott. Egy perc múlva jött az újabb gól. A leshatáron ugrott ki a védők között, elment a kapus mellett, és begurította a labdát. A mesterhármas a 22. percben lett meg, befutott az üres területre a tizenhatos sarkánál, visszahúzta a labdát, aztán a kapus fölött megrúgta a harmadikat.

A 66. percben Rodrigo negyedik gólját szerezte, a csapattársa által középre tett labdát belsőzte a kapuba. A végeredményt Isco tizenegyesből állította be a 79. percben, a Benfica-játékos ekkor már nem volt a pályán.

A Brazíliában született csatár a Celta Vigótól került a Real Madridhoz tizennyolc évesen, de nem jutott el az első csapatig. Két éve szerezte meg a Benfica, egyből kölcsönadta a Premier League-be a Boltonhoz, ahol tizenhét meccset kapott, egy gólt szerzett. A múlt szezonban már kiegészítőemberként számítottak rá, huszonkét meccsen kilenc gólig jutott. Idén eddig hat bajnokin játszott, már négy gólnál jár.

Rovatok