Index Vakbarát Hírportál

Walcottot letárazták, akár Battistont 82-ben

2012. október 13., szombat 10:33 | aznap frissítve

Az angol válogatott a papírformának megfelelően, simán, 5-0-ra legyőzte futball-vb-selejtezőn San Marinót, de veszteség így is érte. A válogatottba 11 hónap után visszatérő Theo Walcottot kiütötte a San Marinó-i kapus.

Walcott az ötödik percben startol rá egy labdára, a tizenhatos sarkánál még el is érte, és kapura emelte a kijövő kapus felett. Aldo Junior Simoncini azonban óriási lendülettel érkezett, lábbal előre még fel is ugrott, így telibe találta az angol támadót. Walcott lepattant róla, a földre zuhant, és levegőért kapkodott, a mellkasát ütötte meg.

A játékos nem tudta folytatni a mérkőzést, le kellett hozni a pályáról, majd a mérkőzés után mellkasröntgenre kórházba is szállították. A keddi lengyelek elleni mérkőzésen nem játszhat.

A litván játékvezető nem találta szabálytalannak a kapus megmozdulásást, sem büntetőt, sem lapot nem ítélt az ütközés után. Az eset kísértetisen hasonló az 1982-es világbajnokság egyik jelenetéhez, amikor a német Harald Schumacher kiütötte a francia Battisont. Battiston elveszítette az eszméletét (és két fogát), az egyértelmű kiállítás azonban elmaradt: miközben az eszméletlen francia játékost hordágyon vitték le a pályáról, Schumacher már a kirúgáshoz készülődött.

A mérkőzésen a csapatkapitányi címet is megkapó Wayne Rooney rekorder lett, két gólt rúgott, ezzel összesen 31 válogatott gólnál jár, és az angol örökranglista ötödik helyére ugrott.

Rovatok