Index Vakbarát Hírportál

Az angol edzőt lefejelték, gyomron rúgták

2012. október 17., szerda 12:13 | nyolc éve frissítve

Eltiltaná a szerbeket a nemzetközi sorozatokban való részvételtől az angol Kick It Out rasszizmusellenes-szervezet a Szerbia-Anglia U21-es Eb-selejtezőn történtek miatt. Verekedés, huhogás, pályára berohanó nézők és lefújás utáni piros lap is volt. Az angolok panaszt tettek.

Az Eb-részvételért vívott rájátszás első meccsét az angolok a múlt héten 1-0-re nyerték meg otthon. A kedd esti visszavágón hiába igyekeztek ledolgozni hátrányukat a szerbek, nem tudtak betalálni. A 94. percben szögletet végezhettek el a házigazdák, ez volt az utolsó esélyük, hogy kiharcolják a hosszabbítást. A szerb kapus is felment fejelni, de megszerezték a labdát a vendégek, akik a kontrából be is találtak, ezzel eldőlt, ők utazhatnak az utánpótlás Eb-re.

A pokol ezután szabadult el. A gól után rögtön lefújták a meccset, ekkor nézők dobálni kezdték az ünneplő angolokat, hamarosan a szerb játékosok is beszálltak, ütötték, lökdösték a vendégeket, néhány huligán is berohant a pályára. A vendégektől Danny Rose a huhogó nézők felé rúgta a labdát, amiért a bíró időn túl kiállította, ha eltiltják, nem léphet majd pályára az Európa-bajnokság első meccsein. Rose a meccs után elmondta, többször is megdobálták, az utolsó fél órában már alig tudott a meccsre figyelni.

A Daily Mail úgy tudja, a lefújás utáni dulakodásban az angolok kapusedzőjét, Martin Thomast lefejelte az egyik szerb edző, Steve Wigley segédedzőt gyomorba rúgták, a csapat kapusát, Jack Butlandet pedig egy székkel dobták meg. A szerbektől Dejan Govedarica segédedző igyekezett szétválasztani a feleket, több-kevesebb sikerrel. Az angolok végül az öltözőbe menekültek, de a játékosok között még folytatódott a dulakodás.

Az Angol Labdarúgó Szövetség az UEFA-nál panaszt tett a nézőtérről érkező rasszista megnyilvánulások miatt. „Az FA elítéli mérkőzés után történteket, melyek során a játékosainkat és személyzetünket is provokálták. A rasszista megnyilvánulásokkal a színes bőrű játékosainkat támadták. Az UEFA-n a sor, hogy döntést hozzon".

Rovatok