Index Vakbarát Hírportál

Egervári: Meggyőztük a kétkedőket

2012. október 17., szerda 09:58

A magyar válogatott 3-1-re verte a törököket a kedd esti világbajnoki selejtezőn úgy, hogy a mérkőzés elején a mieink kerültek hátrányba. Egervári Sándor szövetségi kapitány azt reméli, mindenkit sikerült maguk mellé állítaniuk, Hajnal szerint az a dolguk, hogy nyerjenek.

„Az első húsz percet kivéve sikerült azt a játékot játszanunk, amit vártunk magunktól, ebben az időszakban az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, akkor is, ha az ellenfélnél többet volt a labda. Nagyon zártan, fegyelmezetten védekeztünk, és a ritmusváltásoknak köszönhetően sikerült három gólt is elérnünk. A törökök találata után viszonylag hamar sikerült gólt lőni, véleményem szerint ez jelentette a fordulópontot a mérkőzésen. Tudtuk, hogy ellenfelünk őszinte előrejátékában benne van a hiba, ezt most sikerült kihasználnunk" - értékelt Egervári a mérkőzés után az MLSZ-nek.

A szövetségi kapitány elmondta, a csapat egységes volt, a játékosok tudtak egymásért küzdeni. Azt is reméli, hogy a kétkedők is a válogatott mellé álltak a győzelem után. „A válogatottunk egységes volt, adódtak olyan szituációk, amelyek azt bizonyították, tudnak egymásért küzdeni, harcolni a játékosaink. Nagyon örülök, hogy örömet okoztunk a velünk szimpatizálóknak, és azoknak is, akik kétkedtek bennünk a holland meccs után. Remélem, ezzel a sikerrel magunk mellé fogjuk állítani azt a szektort is, amely meglehetősen kritikusan közelítette meg az utóbbi időszakban a magyar válogatottat".

A magyar válogatott egyik legjobbja, Hajnal Tamás szerint nekik csak a mérkőzésekkel kell foglalkozniuk. „Nekünk nem az a feladatunk, hogy a kritikákat megválaszoljuk, hanem az, hogy a mérkőzéseken a maximumot hozzuk ki magunkból. Mi örülünk a legjobban, ha nyerünk, de tudnunk kell a vereségeket is a helyükön kezelni. A kudarcokból tanulni kell, nem pedig temetni a társaságot. Az utóbbi időszakban kialakult helyzetet együtt, a szakmai stábbal dolgoztuk fel, és most a csapat nagyon jó reakciót mutatott, hiszen bizonyítottuk, hogy lehet esélyünk kijutni a vb-re" - mondta a középpályás, aki a meccs közben látta, hogy az ellenfél egyre bizonytalanabbá vált.

„Láttuk a törökökön, hogy egyre bizonytalanabbak lesznek, mi pedig egyre jobban felpörögtünk, és szép helyzeteket tudtunk kialakítani. Minden győzelem fontos, főleg egy közvetlen rivális ellen. Még nagyon az elején járunk a sorozatnak, ugyanakkor nem szabad kisebbíteni az érdemeinket, fontos lépést tettünk meg a céljaink elérése felé".

A magyar válogatott négy kör után második a csoportjában Hollandia mögött. 12 pontjuk van a száz százalékos van Persie-éknek, Egervári csapata 9 ponttal áll. A csoportelsők és a legjobb csoportmásodik egyenesen kijut a világbajnokságra, a maradék nyolc csoportmásodik egymással játszik pótselejtezőt négy helyért.

Rovatok