Index Vakbarát Hírportál

50 közös meccs után lehet erős csapatunk

2012. október 18., csütörtök 23:09

A Törökország ellen megnyert vb-selejtező után a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt Egervári Sándor a hollandoktól elszenvedett vereség tapasztalatairól. Legalább ötven közös meccs kell a mostani csapatnak, hogy eredmény is legyen.

„Van egy nagyon erős, fiatal közösség, rutinos játékosokkal kiegészülve. Ha elérik az ötven közös mérkőzést, akkor számíthatunk nemzetközi szinten is meghatározó, akár világversenyen is szereplő válogatottra" - vélte a válogatott edzője, akinek a törökök elleni volt a huszonötödik találkozója a válogatott élén.

Egervári elmondta, a hollandok elleni 4-1-es vereség után a csapat nem akart nyilvánosan magyarázkodni, együtt dolgozták fel a történteket. „A játékosok nem vállalták fel, hogy nyilvánosan magyarázkodjanak. Személyesen, szemtől szembe beszéltük meg a dolgokat, nem foglalkoztunk a bomlasztani szándékozó feltevésekkel. Ez segített visszatérni a korábbi értékrendünkhöz".

A szövetségi kapitány hálás a Diósgyőr edzőjének, Sisa Tibornak, amiért a hollandok ellen hatalmasat hibázó Elek önbizalmát újra felépítette. „Elek Ákos felépítése a holland mérkőzést követő három hétben a Sisa Tibi feladata volt. Hála istennek nagyon jól meg tudta oldani. Hétről-hétre egyre nagyobb önbizalommal játszott. Nekünk már csak minimálisan kellett rásegíteni, hogy kezdő lehessen".

A magyar válogatott kilenc ponttal második helyen áll selejtezőcsoportjában a hollandok mögött. A következő vb-selejtezőt márciusban játssza a csapat Románia ellen a Puskás Ferenc Stadionban.

Rovatok