Index Vakbarát Hírportál

Sousa: Az Arsenal nem illett hozzám

2012. október 23., kedd 09:05

A Videoton futballcsapatának szakvezetője a Sky Sports vendége volt, a portugál edzőt több témában is faggatták. Sousa elmondta, az Arsenalhoz is mehetett volna, de a londoniak akkori játéka nem passzolt volna hozzá. A Swansea elhagyása volt a legrosszabb edzői döntés, amit eddig hozott. Magyarországon pedig kifejezetten jól érzi magát, szakmája eddig csúcsa az Európa Liga-csoportkörbe jutás.

Sousa a 2009–2010-es szezonban a Swansea-t irányította, de közben megkereste a Leicester is, és a hívásra igent mondott. Míg új klubjában a gyenge szereplés miatt csak három hónapot töltött, addig a walesi klub Brendan Rodgers irányításával feljutott a Premier League-be.

„Jobban tettem volna, ha akkor nem azt a döntést hozom – mondta Sousa. – Úgy éreztem, a leicesteri sokkal jobb munkakörülmények szakmai előrelépést is hoznak. De tévedtem. Főleg abban, hogy egy nagyszerű időszakot adtam fel az új kihívás miatt. Fantasztikus szezonja volt a Swansea-nak, már akkor közel jártunk a feljutáshoz, Huw Jenkins elnök pedig nagyon pontosan tudta, mire van szükség a jobb eredmény eléréséhez. Az életben mindig döntéseket kell hozni és akkor nem a legjobbat hoztam.”

Korábban az Arsenal is megkereste, de nem szerződött Londonba, mert a klub játékstílusa nem illett ahhoz, amelyet a szakmai munkássága képvisel.

Jelenlegi munkájáról is kérdezték, szerinte jó ötlet volt Magyarországra jönni.

„Ez egy nagyszerű lehetőség. Megkaptam az esélyt, hogy építkezzem. Ez több, mint egy projekt, ez olyan folyamat, amely mögött komoly futballfilozófia van. A cél az volt, hogy az 1985-ös UEFA Kupa-siker után ismét ott legyünk Európában, és a második évben már sikerült is elérni ezt. Jól teljesítettünk, az első idényben Szuperkupát és Ligakupát nyertünk, a klub története során velem érte el a legtöbb pontot és gólt a bajnokságban. A Videotonnal elért sikerek nem csak a klubnak, de az egész magyar labdarúgásnak jót tesznek.”

Rovatok