Index Vakbarát Hírportál

90-10%-os labdabirtoklás a Barca-Celticen

2012. október 24., szerda 12:06

A 94. percben szerezte meg a három pontot a Barcelona a Celtic ellen kedd esti BL-meccsén, melyen megdolgozott a 2-1-s győzelemért Tito Vilanova csapata. A katalánok labdabirtoklási statisztikája rekordnak tűnik, passzaik közül csak minden tizedik nem talált célt.

Az UEFA hivatalos statisztikája szerint a Barcelona 90 százalékban birtokolta a labdát, gyakorlatilag tehát alig volt a labda a skót bajnoknál.

A mérkőzés statisztikáiból az is kiderült, hogy Xaviék a meccsen adott 996 passzt 89 százalékos pontossággal hajtották végre. A közel ezer átadás egyébként az idei BL-szezonban a Barcelona legjobbja. A katalánok a labdát leginkább a Celtic térfelén járatták, az interaktív térképen látható, hogy a legtöbb passzt és lövést az ellenfél tizenhatosának jobb oldalán vitték be, innen jött az egyenlítés is.

Az egyenlítő gólt egy gyors rövid passzos akció után szerezte meg az első félidő hosszabbításában Iniesta. A gólpasszt az a Xavi adta, akit a legtöbbször kerestek a társak a labdával, a mérkőzésen összesen 162 passzt kapott a középpályás. Ő maga 169-szer tette tovább a labdát, ami már neki is bőven átlagon felüli teljesítmény, már a 100 passz is kimagasló.

A Barcelona olyan pontossággal passzolt eddigi BL-meccsein, hogy toronymagasan az első ebben a statisztikában a teljes mezőnyben. A három fordulóban 2622 passzból 2283 ért célba, ez 87 százalékos pontosság. A második Manchester United 1414 passzával 78 százalékos teljesítményt produkált eddig.

Az egyéni lista élén is Barcelona-játékos áll, nem meglepő, hogy Xavi: 91 százalékosan passzolt a három fordulóban 405 sikeres passzával, mögötte a második helyen csapattársa, Mascherano van 199 átadással, 88 százalékos pontossággal.

   barcastat

Kapura lövések terén szintén egyértelmű volt a Barca-fölény kedd este. Huszonhatszor próbálkoztak a hazaiak, ebből tizenhárom kaput is talált, míg a skótok négy kísérletéből kettő ment kapura. A Celtic vezető góljában egyébként a hazaiak is nagy szerepet vállaltak, Szamarasz fejese Mascheranóról vágódott Valdés kapujába.

A katalánok már az előző Bajnokok Ligája-fordulóban, a Benfica ellen is uralták a pályát. Akkor hetvenegy százalékos labdabirtoklással zárták a 2-0-s meccset.

Rovatok