Index Vakbarát Hírportál

Chelsea-MU 2-3: botránybírós klasszismeccs

2012. október 28., vasárnap 19:23

Ahogy az utóbbi 15 évben mindig, újra szenzációs meccset játszott a Chelsea és a Manchester United a Premier League-ben. Londonban a vendégek 12 perc alatt elhúztak: van Persie kapufája a 4. percben David Luiz hátáról pattant be, majd a holland remek kontra végén lőtte a másodikat.

A United visszaállt, a Chelsea futballozott, De Gea nagyokat védett, de közvetlenül a szünet előtt hibázott. Bemozdult a sorfal mögé Mata szabadrúgásánál, így a saját oldalára bekapta a remek, de védhető lövést.

A szünet után tovább nyomott a Chelsea, és szépen kijátszott akcióból Ramires közeli fejese a 2-2-t jelentette az 53.-ban.

Ekkor már a Chelsea sem erőltette annyira, feljött a United, és a 63.-ban van Persie nagy kiugratásával Ashley Young ment egy az egyben a kapusra, de Ivanovics felrúgta. Egyből pirossal kiállította a szerbet Mark Clattenburg bíró, és a döntését nem is reklamálták.

Nem úgy hat perccel később, amikor a United térfelén Jonny Evans állította meg Torrest: nem tudni, a védő hozzáért-e a spanyolhoz, aki elesett, amit Clattenburg színészkedésnek vélt, és második sárgával leküldte a csatárt. Nem kicsit volt szigorú döntés, 9 emberrel maradt a Chelsea az utolsó 20 percre.

Mégsem ez volt a játékvezető legnagyobb hibája, hanem a 3. vendéggól: a percekkel korábban beállt Chicharito Hernandez a kapuból jött ki az akciónál, ő volt az utolsó ember a pályán Cech kapus mögött a passz pillanatában, majd két méterről bebelsőzte a labdát. A lest a partjelző sem vette észre.

A hajrában a Chelsea tehetetlen volt, a United behúzta a meccset, és egy pontra megközelítette a listavezetőt a tabellán, ami először vesztett a bajnokságban a szezonban. Ugyanannyi pontja van a MU-nak, mint a Manchester Citynek, 9 forduló után 21.

Három nap múlva újra Chelsea-Manchester United, csak szerdán a Ligakupában.

Rovatok