Index Vakbarát Hírportál

Angol focistákra vadászik a szerb rendőrség

2012. október 31., szerda 11:54

Az október 16-án botránnyal véget ért Szerbia-Anglia U21-es mérkőzés miatt már a szerb rendőrség is nyomoz, két angol játékost is elővennének a történtek miatt.

Az angol győzelemmel és továbbjutással végződött Eb-selejtező után a szerb nézők megdobálták az angol játékosokat, akikkel a házigazda szerbek focistái és edzői is összeverekedtek. Több angolt megütöttek, a vendégek végül az öltözőbe menekültek a népharag elől.

Az ügyben most a szerb rendőrség is nyomozást indított: összesen tizenkét focista, közöttük két angol érintett. A játékosokat sporteseményen elkövetett vandalizmus miatt vonhatják felelősségre.

Az Angol Labdarúgó Szövetség elmondta, ők egyelőre nem kaptak értesítést a szerbektől, de az UEFA-val és az angol kormánnyal is konzultálni fognak az ügyben. Hozzátették, az érintetteknek és családjuknak minden támogatást megadnak majd.

Az UEFA korábban már közölte, fegyelmi bizottsága november 22-én fogja tárgyalni az ügyet, az angol és a szerb szövetség is szankciókra számíthat. A szerbek visszaesők, ezért súlyosabb ítéletet is születhet.

A szerbek eddig két játékost büntettek meg a történtek miatt, Nikola Ninkovicsot és Ognjen Mudrinszkit egy-egy évre tiltották el, míg a kapusedző Szrdjan Makszimovics és az erőnléti edző, Andreja Milutinovics kétéves eltiltást kapott.

Rovatok