Index Vakbarát Hírportál

Bírósztrájk lehet a Chelsea-botrányból

2012. november 3., szombat 13:04

A Manchester United–Chelsea-meccs után történtek miatt több angol játékvezető is azt fontolgatja, hogy bojkottálni fogja a londoni klub mérkőzéseit, de sztrájk is lehet - írja a The Sun.

A lapnak nyilatkozó korábbi Premier League-bíró, Clive Wilkes elmondta, a játékvezetők a Mark Clattenburg ellen indított hajtóvádaszat miatt akadtak ki, és úgy érzik, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség és a bírók szakszervezete is magára hagyta őket. Clattenburgot a Chelsea-futballisták az öltözőjében támadták le a lefújás után.

„Több bíróval is beszéltem, akik már azt fontolgatják, hogy bojkottálni fogják a Chelsea meccseit. Nem ez az első eset, hogy a londoniak valamelyik játékvezetőre utaznak, korábban Graham Pollal és Anders Friskkel is ezt csinálták. A bíróknak most lett elegük" - mondta Wilkes, aki szerint a játékvezetők úgy érzik, semmilyen támogatást nem kapnak.

„Egyesek már a sztrájk lehetőségéről is beszéltek, de ez csak a legvégső megoldás lehet. Sokkal inkább szeretnék a szövetséggel, szakszervezettel, a klubokkal és a játékosokkal megbeszélni a történteket, ha lehet, minél hamarabb".

A 3-2-s manchesteri győzelemmel zárult múlt heti rangadón Mark Clattenburg több vitatható ítéletet hozott. Kiállított két Chelsea-játékost, és megadta azt a lesgólt, amivel a United megnyerte a meccset. A mérkőzés után a Chelsea egyik játékosa, John Obi Mikel és a klub vezetői a bírók öltözőjébe siettek, hogy számon kérjék Clattenburgot, aki állítólag több játékosra is rasszista megjegyzéseket tett. Később a klub panaszt tett az angol szövetségnél, amely vizsgálatot indított az ügyben.

Rovatok