Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: A Dortmund a BL esélyese

2012. november 6., kedd 10:56

A kedd esti Real Madrid–Borussia Dortmund-BL-rangadó után akár tovább is juthatnak a németek, akiket a spanyol csapat edzője, José Mourinho a sorozat egyik esélyesének tart.

Két héttel ezelőtti vereségéért vághat vissza hazai pályán a Real Madrid a BL keddi rangadóján. A madridiak akkor fásult játékkal kaptak ki 2-1-re, a nagyobb vereségtől csak Iker Casillas védései mentették meg őket.

A BL-meccs előtt a Real edzője, José Mourinho a német csapatnak udvarolt. „A Dortmund nem véletlenül nyerte meg a legutóbbi két bajnokságot, és az sem meglepő, hogy ők vezetik a legnehezebb csoportot a BL-ben. Nagyon jó fizikumú, gyors játékosaik vannak. Ha továbbjutnak a csoportból, ők lesznek a trófea egyik nagy esélyesei. A csoportban minden egyes pont nagy eredmény, egyik csapat sem lehet biztonságban. Ha nyerni tudnánk, akkor mi lennénk jobb pozícióban. Egyelőre a Dortmund és mi vagyunk előnyben, de a Manchester Citynek könnyebb mérkőzései jönnek. A nehézsége miatt ilyen izgalmas ez a csoport. Itthon fogunk játszani, és szerintem jó teljesítményt nyújtunk majd" - latolgatta az esélyeket a portugál edző.

A Real a hétvégén a Real Zaragozát verte 4-0-ra, de a négy gól ellenére Mourinho nem volt teljesen elégedett csapata produkciójával, szerinte játékosai többször kihagytak, és nem koncentráltak eléggé. A védelemben továbbra sem tudja bevetni a sérült Marcelót és Coentraót, Khedirának combsérülése van, és Benzema is sérült.

A Dortmundnak nem sikerült ilyen jól a hétvégi bajnokija, gól nélküli döntetlent játszott otthon a Stuttgarttal, így nem tudott feljönni a negyedik helyre a bajnokságban. A csapat edzője, Jürgen Klopp szerint jobbak ennél, és már alig várja, hogy csapatával a Santiago Bernabeu-stadionban legyen.

„Kedvelem a stadiont, és élvezni szeretném a meccs hangulatát, remélhetőleg a játékunk is felnő majd ehhez az atmoszférához. Még nem gondoltam arra, hogy ki nyerheti meg a BL-t, inkább a csoportunkra koncentrálok, lépésről-lépésre haladunk. Nem vagyunk annyira rosszak, mint ahogy azt a Bundesliga-táblázatból gondolnák az emberek, eddig a Bajnokok Ligájában sokkal hatékonyabbak voltunk" - mondta Knopp, aki elmondta, elsősorban a széleken kell majd veszélyeztetniük.

A csoport másik mérkőzésén a csoport utolsó helyén álló Manchester City fogadja az Ajaxot. Az egypontos City győzelmével felzárkózna a Dortmundhoz és a Realhoz, ha a két nagycsapat döntetlent játszana, azzal járnának a legjobban az angolok, akik a következő fordulóban a Realt fogadják majd.

Ha a Dortmund idegenben is meg tudná verni a Real Madridot, a Manchester City pedig legyőzi az Ajaxot, akkor a németek gyakorlatilag ott vannak a nyolcaddöntőben.

Rangsor Csapat Lejátszott mérkőzés Pont
1. Borussia Dortmund 3 7
2. Real Madrid 3 6
3. Ajax 3 3
4. Manchester City 3 1

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

A csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Dinamo Zagreb (horvát) 20.45
Dinamo Kijev (ukrán)-FC Porto (portugál) 20.45

B csoport: FC
Schalke 04 (német)-Arsenal (angol) 20.45
Olimpiakosz (görög)-Montpellier (francia) 20.45

C csoport:
Anderlecht (belga)-Zenit (orosz) 20.45
AC Milan (olasz)-Málaga (spanyol) 20.45

D csoport:
Manchester City (angol)-Ajax Amsterdam (holland) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 20.45

Rovatok