Index Vakbarát Hírportál

Bernie hosszabbít: 2021-ig lesz Magyar GP

2012. november 7., szerda 16:45

A Hungaroring alelnöke, Gerstl Péter a hétvégén sikeresen megegyezett Bernie Ecclestone-nal Abu-Dzabiban a Magyar Nagydíj szerződésének meghosszabbításáról, 2021-ig biztosan lesz Forma–1-s GP Magyaroszágon - írja a formula.hu

„Ecclestone úr folytatni kívánja az európai versenyhelyszínek csökkentését, csak a tradicionális pályákat szeretné megtartani. Abu-Dzabiban a tárgyalás sikeres volt, a Magyar Nagydíj szerződését 2017-től 2021-ig meghosszabbítják" - mondta Gerstl a magazinnak.

Ecclestone kérése az volt, hogy építsenek be több előzési pontot a pályába. Az új nyomvonal kialakításában Forma–1-es pilóták is segítséget nyújtanak majd, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Michael Schhumacher és Niki Lauda tanácsokat fog adni. A teljes pályacsíkot újra fogják aszfaltozni, az építkezések várhatóan jövőre, a július végi futam után kezdődnek el.

A Hungaroringet támogatásáról biztosította a kormány is. „Az átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten évről évre jelentős bevételt jelent hazánknak a futam" - indokolta Gerstl, miért áll az ország vezetése is az F1 mögött.

Az új szerződést várhatóan a 2013-as versenyhétvégén írják alá.

Legutóbb 2003-ban építették át a Hungaroringet, a célegyenest meghosszabbították, az első kanyart átalakították. Ez előtt az 1986-os építés után két évvel vettek ki egy nagyobb sikánfélét a mostani 3-as kanyar után.

Rovatok