Index Vakbarát Hírportál

A Szerencsejáték szereti a Fradit

2012. november 8., csütörtök 13:59

250 millió forinttal támogatta augusztusban a Ferencvárosi Torna Clubot a Szerencsejáték Zrt., derült ki az átlátszó.hu irataiból. A klub a működésével, sportszakmai munkájával kapcsolatos kiadásokra, ingatlan-fenntartásra és -fejlesztésre, továbbá személyi és dologi kiadásra, valamint az utánpótlás finanszírozására fordítja az adományt, olvasható a szerződésben.

Az állami cég tavaly összesen 338 millió forintot költött „sport célú szponzorációra". Ebből 100 milliót kapott a Fradi.

A hírportál kérésére a Szerencsejáték Zrt. azzal magyarázta a támogatást, hogy a Zrt. „támogatási tevékenységének kiemelt területei a sport, az egészségügy és a kultúra, ezen kívül rendszeresen támogatunk oktatással kapcsolatos kéréseket, illetve egyéb, közérdekű rendezvényeket, eseményeket is. A hozzánk érkező támogatási megkereséseket minden esetben a Társaság által megbízott, független szakértőkből álló Társadalmi Tanácsadó Testület véleményezi, amelynek tagjai a rendelkezésre álló anyagok elemzése után javasolják (vagy nem javasolják) a támogatás odaítélését. Bárkitől kapunk megkeresést, hasonlóan módon járunk el" - írják.

Az Index kereste Kubatov Gábor Fradi-elnököt, de egyelőre nem értük el.

Rovatok