Index Vakbarát Hírportál

Ha kimész Európába, egy hiba is elég

2012. november 8., csütörtök 23:37

A Videoton 1-0-ra kikapott Svájcban a Baseltől az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában, de a vereség ellenére a második, továbbjutó helyén áll, mivel a Genk a Sporting Lisboa pályáján az utolsó percben egyenlítve pontot mentett, így nyolc pontjával vezeti a csoportot a hatpontos Videoton előtt, amelynek előnye egy pontra csökkent a Basellel szemben.

A mérkőzés után a Videoton csatára és edzője, Torghelle Sándor, és Paulo Suosa a Storytv-nek nyilatkozott.

„Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, a másodikban jobban fent tudtuk tartani a labdát. Ha kimész Európába, egyetlen hiba is megbosszulja magát. Közel álltunk az egy ponthoz, nem sikerült, de nem szomorkodunk. Van még két csoportmeccs, még bármi lehet. Bozsovics nagyon jól védett, de azért van ott a kapuban, számítottunk rá"  - mondta a lecserélt Torghelle.

„Szerencsés egy pont lett volna, de a jobbik csapat győzött. A második félidőben jobbak voltunk, voltak helyzeteink, a Basel az első félidőben volt jobb. A svájciak rájöttek, mit kell csinálni ellenünk. A Basel elleni hazai meccsünket erőteljesebben kezdtük, akkor meg is leptük őket a korai góllal, utána tudtunk kontrázni. Ezen a meccsen más volt a helyzet, de ebből a mérkőzésből is tanulni fogunk. Nem vagyunk elkeseredve, van még két meccsünk a csoportban" - értékelt Paulo Sousa.

A hazaiak edzője, Murat Yakin szerint a türelem kifizetődött, bízott a győzelemben.

A székesfehérváriak a következő fordulóban, november 22-én a Genket fogadják a Sóstói Stadionban.

Rovatok