Index Vakbarát Hírportál

Gumilövedékkel lőtték a Vidi-szurkolókat

2012. november 9., péntek 13:49

A meccs előtt balhéztak volna egymással a Videoton és a Basel szurkolói, 22 embert bevittek, a rendőrség gumilövedékeket is bevetett - írja a Nemzeti Sport.

A lap úgy tudja, hogy a két tábor megbeszélte egymással a találkozót, a körülbelül nyolcvan főből álló fehérvári csoportot a Karl Barth térnél állította meg a helyi rendőrség, szerették volna megakadályozni, hogy két csoport összecsapjon egymással, ezért gumilövedékeket is bevetettek. A helyi Tages Woche szerint a magyarok közül többen ittasak voltak, néhány szurkoló maszkkal takarta el az arcát.

Összesen huszonkét embert vittek be, őket a meccs után elengedtek, egy huligánt hivatalos személy elleni erőszakkal vádolnak.

A csütörtök esti Európa Liga-mérkőzésen a Videoton a hajráig jól tartotta magát, azonban a 78. percben Streller 17 méterre a kaputól lefordult Viniciusról, ballal lőtt, a mérkőzésen több bravúrt bemutató Bozsovics pedig már nem érhetett oda a lövésre. A meccset 1-0-ra nyerték a svájciak, a Videoton négy forduló után hat ponttal a második, továbbjutó helyen áll a csoportjában.

Rovatok