Index Vakbarát Hírportál

Büntették a kézilabdázó újpesti focistákat

2012. november 10., szombat 16:08

Az NB I. 14. fordulójában, Szombathelyen, a Haladás 2-0-ra legyőzte az Újpest F.-t. A meccset az Újpest kezdte jobban, de az első félidő második felében a Haladásnak volt több helyzete.

A második félidőben is számos alkalommal volt veszélyes a hazai csapat, az Újpestnek többször is szerencséje volt, hogy nem lett gól, de aztán Alessandro Iandoli 15 percen belül kétszer is sárga lapot kapott szándékos kezezésért, így kiállította a játékvezető.

A Haladás az emberelőnyt csak egy újabb újpesti kezezés után kihasználni.

Egy szöglet után Ugrai fejelt kapura, a labda a gólvonalon álló Christ kezéről kipattant, ezért tizenegyest adott a játékvezető, a védőt pedig kiállította. Iszlai lőtte be a büntetőt.

Ezek után az Újpest már csak nyolc játékossal pörgött fel, és így is több lehetősége volt az egyenlítésre, de Kabát nem tudott egy egyeneset sem a labdába rúgni. A kitámadások miatt a meccs legvégén Kenesei Krisztián került tiszta gólhelyzetbe a 16-osnál, és a hosszúba helyezett.

Győzelmével a Haladás előrébb, a 11. helyre került, az Újpest a 10.

Jegyzőkönyv

Szombathelyi Haladás-Újpest FC 2-0 (0-0)

Szombathely, v.: Andó-Szabó

Gólszerző: Iszlai (69., 11-esből), Kenesei (92.)

Piros lap: Iandoli (63.), Christ (69.)

Sárga lap: Simon Á. (72.), Andorka (87.), illetve Remili (29.) Iandoli (49., 63.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Búrány - Nagy D. (Szakály A., 79.), Simon Á. (Andorka, 74.), Nagy I. G., Iszlai, Radó - Ugrai (Kenesei, 71.)

Újpest FC: Balajcza - Szélesi (Zaris, 84.), Vermes, Chema Antón, Iandoli - Remili (Pollák, 66.), Vasiljevic, Kabát, Balogh B., Christ - Moraes (Simon K., 59.)

További eredmények

Paks–Kaposvár 1-2

Eger–Honvéd 1-3

Rovatok