Index Vakbarát Hírportál

Bajner a Dortmund első csapatával készül

2012. november 13., kedd 14:44

A Borussia Dortmund második csapatában futballozó Bajner Bálint az első keretnél edz, miután a hétvégén a meccs embere volt. Jürgen Klopp figyelemmel követte a teljesítményét.

A 21 éves Bajner a német harmadosztályban szereplő Dortmund II-ben szombaton a Heidenheim ellen gólt rúgott, majd gólpasszt adott, így a győztes csapat mindkét góljában nagy szerepe volt. Kedd délelőtt a klub edzője, Jürgen Klopp szólt neki, hogy az első csapattal fog edzeni.

„A délelőtti konditermi edzésen ment oda hozzá és elmondta, hogy számít rá a délutáni tréningen. A válogatott meccsek miatt többen elhagyták a keretet, ez szerepet játszhat a vezetőedző döntésében, ugyanakkor tudni kell, a második csapatból most egyedül Bálint kapott esélyt arra, hogy a nagyoknál bizonyítson" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak ügynöke, Paunoch Péter, aki elmondta, Klopp eddig is figyelemmel követte a játékos teljesítményét.

Bajner a Dortmund II-ben eddig hat meccsen kapott szerepet, három gólt rúgott. A 195 centiméter magas csatár szeptemberben került a német bajnokhoz, korábban az angol West Ham Unitednél és az olasz hatodosztályban is futballozott.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyi időre szól ez a lehetőség. „Már ez is egy hatalmas lehetőség, mert csak néhány hónapja szerződött a klubhoz" - mondta a menedzser.

Rovatok