Index Vakbarát Hírportál

Értelmetlen meccsen nagyon kínos vereség

2012. november 14., szerda 22:34 | aznap frissítve

A magyar futballválogatott idei utolsó meccsén 2-0-ra kikapott t a norvég csapattól a Puskás Ferenc Stadionban játszott barátságos mérkőzésen.

A magyar csapat a 87. válogatottságát ünneplő Király Gáborral a kapuban kezdte a meccset, Egervári kapitány azzal indokolta, hogy nem Bogdán véd, hogy Királynak össze kell szoknia a válogatott jelenlegi védelmével.

Az első percekben gyakorlatilag semmi érdekes nem történt a pályán, nem alakult ki folyamatos játék, lanyha volt az iram, egyik kapu sem került veszélybe. A 12. percben Dzsudzsák futott el a bal szélen, két jó csel után szögletet tudott kiharcolni, amiből nem lett helyzet. Koman és Dzsudzsák volt a legaktívabb, Szalait egyáltalán nem sikerült játékba hozni.

A norvégoktól a 20. percig csak Henriksen lövése érdemelt szót, fölé ment. Egy percre rá jött az első igazi helyzet, a norvégok gyorsan átjátszották a magyar védelmet, de az először válogatott, 19 éves Nielsen 11 méteres lövését Király bravúrral védte. A 26. percben megint Királynak kellett védenie egy távoli lövést, a norvégok ekkorra egyértelmű fölénybe kerültek, irányították a meccset, Egervári indulatos lett a kispadon.

A 38. percben megérdemelten vezettek a norvégok, egy balról begyötört beadást az először válogatott Nielsen passzolt a kapuba, Vanczák lemaradt róla, félidőben így lett 0-1.

A 47. percben Királynak szerencséje volt, a kapu elé ívelt szabadrúgás után az ötösön pattogott a labda, éppen fel tudta szedni. A norvégok fölénye egyre nagyobb lett, a magyar válogatottnak komoly gondot okozott a labdakihozatal, beszorultunk a saját térfelünkre. Az 52. percben megint Király védett, a kapus volt a magyar csapat egyetlen értékelhető embere, a szurkolók ekkor már néha fütyültek.

Egervári is megelégelte a minősíthetetlen csapatjátékot, az 58. percben Dzsudzsák, Koman és Pintér helyére Szabics, Elek és Koltai állt be (mindkét csapat hatot cserélhetett). A csapatnak nem volt irányítója, a játékban semmilyen elképzelés nem volt látható. Nagy különbség volt a két csapat között, de szerencsére a norvégok sem szakadtak meg, így is gond nélkül uralták az egész pályát.

Szabics beállása azonnali változást hozott, agilisan játszott, sokat mutatta magát, ezzel kicsit megváltozott a játék képe. Egervári lehozta az elöl magára hagyott, eredménytelenül birkózó Szalait is, Németh Krisztián állt be helyette.

A cserejátékosok akartak focizni, átvettük a játék irányítását, komoly helyzet nem alakult ki, de a norvégok beszorultak a térfelükre. A 79. percben viszont eldőlt a meccs, Abdellaoue a nevetségesen helyezkedő három magyar védő között kapura fordult, és a jobb alsó sarokba lőtt, Király még ebbe is beleért.

A 87. percben jöhetett volna a harmadik, de Király az ismét fejetlenül rohangáló magyar védők között közelről leadott lövésre rá tudott ülni, maradt a 0-2.

Magyarország-Norvégia 0-2 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 16 ezer néző, v.: Marijo Strahonja (horvát)
gólszerzők: Nielsen (38.), Abdellaoue (79.),  sárga lap: Szalai (51.), Juhász (70.), illetve Forren (87.)
Magyarország:
Király - Vanczák (Pátkai, a szünetben), Korcsmár, Juhász (Guzmics, 74.), Kádár - Pintér (Elek, 60.), Varga, Hajnal - Koman (Koltai, 59.), Szalai (Németh, 69.), Dzsudzsák (Szabics, 59.)
Norvégia:
Jarstein - Högli, Hangeland, Forren, Hedenstad - Braaten (Reginiussen, 90.), Henriksen (Berisha, 62.), Nordtveit (Eikrem, szünetben), Jenssen (Konradsen, 84.), Nielsen (Parr, 62.) - Söderlund (Abdellaoue, 77.)

Érthetetlen, mi haszna volt ennek a mérkőzésnek, a csapat évek óta nem játszott ennyire kedvetlenül, ötlettelenül, lassan. Kínos, de tény: a magyar válogatott a meccs 93 perce alatt nem találta el ellenfele kapuját.

Egervári Sándor: „Sajnáljuk, hogy így fejeztük be az évet. Jó csapat győzött le minket, megérdemelten. Bután játszottunk, a földön kellett volna járatni a labdát. Remélem, tavaszra jobb, okosabb játékkal állunk ki a románok elleni vb-selejtezőre. A közönség ma is köszönetet érdemel."

A magyar válogatottnak idén ez volt az utolsó mérkőzése, tétmeccsen legközelebb március 22-én, a románok elleni világbajnoki selejtezőn lép pályára Budapesten.

A magyar válogatott 2012-es meccsei

02.29.: Magyarország–Bulgária 1-1 (1-0), Győr, barátságos

06.01.: Csehország–Magyarország 1-2 (1-1), Prága, barátságos

06.04.: Magyarország–Írország 0-0, Budapest, barátságos

08.15.: Magyarország–Izrael 1-1 (0-0), Budapest, barátságos

09.07.: Andorra–Magyarország 0-5 (0-2), Andorra La Vella, vb-selejtező

09.11.: Magyarország–Hollandia 1-4 (1-2), Budapest, vb-selejtező

10.12.: Észtország–Magyarország 0-1 (0-0), Tallinn, vb-selejtező

10:16.: Magyarország–Törökország 3-1 (1-1), Budapest, vb-selejtező

11.14.: Magyarország–Norvégia, 0-2 (0-1) Budapest, barátságos

Az idei mérleg: 9 meccs, 4 győzelem, 3 döntetlen, két vereség, 14-10-es gólarány.

Rovatok