Index Vakbarát Hírportál

Kovács Péter norvég gólkirály lett

2012. november 18., vasárnap 15:54

A Haladás a száműzött Kenesi Krisztián nélkül állt helyt a Bozsik-stadionban, régi nagyságát idézte a Fiorentina, magyar siker Norvégiában. Ciprustól Hollandiáig egy sor magyar lépett pályára vasárnap.

Inter-Cagliari 2-2

ELŐTTE: Az Inter hosszú győzelmi szériájának múlt héten az Atalanta vetett véget. A milánóiak most öt pontra vannak a bajnokságot vezető, egy meccsel többet játszó Juventustól. A Cagliari a középmezőnyben van, az elmúlt két meccsen csak egy pontot szerzett. A Cagliarinak utoljára majdnem négy éve sikerült pontot szerezni az Inter otthonában.

KÖZBEN: Cassano passza után a Genoából igazolt Palacio góljával a 10. percben szerezte meg a vezetést az Inter. A 43. percben Sau egyenlített. A 66. percben jött az újabb Sau-gól: 1-2. A 82. percben Astori öngólt vétett, 2-2.

Végeredmények a többi mai olasz meccsen: Bologna-Palermo 3-0 (a hazaiaknál kezdő az osztrákká lett Garics), Catania-Chievo 2-0, Fiorentina-Atalanta 4-1 (a Fiorentina sorozatban ötödik győzelmét aratja, a 35 éves Luca Toni is gólt szerzett), Siena-Pescara 1-0, Udinese-Parma 2-2.

UTÁNA: Hullámvölgyben az Inter. Vereség az Atalantától, most egy sovány győzelem a Cagliari ellen. Négy ponttal van lemaradva a Juventustól a második helyen, és csupán egy pontra van tőle a Napoli és a Fiorentina.

Salzburg-Wacker Innsbruck 2-0

ELŐTTE: Második éve véd a vendégeknél a 38 éves, futballosztrákká lett Sáfár Szabolcs, aki utoljára 1997-ben, a Vasasban védett az NB I.-ben. Nem is megy rosszul neki, tavasszal a forduló válogatottjába is bekerült párszor. A csapat az utolsóelőtti helyen áll, a tízcsapatos mezőnyben ez nem kieső hely. A tehetős Salzburg – Sáfár 1997 és 2003 között védett itt – a bajnokság egyik nagy esélyese, ha győz, csak két pontra lesz lemaradva Sáfár egy másik korábbi csapatától, az Austriától.

KÖZBEN: A meccs, Sáfárral a vendégkapuban, megkezdődött. A hazaiaknál játszik a 19 éves Berisha, aki szerdán gólpasszt adott ellenünk a norvég válogatottban, és akit tavaly a világ 100 legtehetségesebb fiatal játékosa közé választottak. A vendégek a 19. percig bírták a nyomást, ekkor a szenegáli Mané góljával vezetést szereztek. Az 53. percben Wallner a vendégektől piros lapot kapott. A 83. percben a csereként beállt Teigl is betalált, 2-0.

UTÁNA: A Salzburg tartja a lépést az Austriával, az Innsbrucknak nem volt esélye, igaz, senki nem várta el tőlük a pontszerzést a jóval erősebb Salzburg otthonában.

Kaposvár-Ferencváros 1-0

ELŐTTE: A végén még újra nagycsapat lehet a Ferencváros. Igaz, a múlt héten csak a bajnok Debrecent győzték le, őket meg mostanában boldog-boldogtalan veri. De a holland Moniz keze alatt – a Salzburg korábbi edzője – még a nemzetközi kupaszereplés elérése se lehetetlen. Győzelem esetén egy pontra lesznek a harmadik Debrecentől. Az más kérdés, hogy a korábbi Fradi-edző Kaposvárát nem könnyű megverni. Győzelem esetén az ötödik helyre repülhet a bajnokság előtt többek által kiesőnek tippelt Kaposvár.

KÖZBEN: A második félidőre pörgött fel mindkét csapat. A 71. percben kapufát fejelt a Kaposvár, egy perccel később Pavlovic a hálóba talált, szintén fejjel.

UTÁNA: A Kaposvár az ötödik helyre jött fel, utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert.

Heracles-Roda 5-1

ELŐTTE: Két magyar válogatott, a 22 éves Kádár és a 23 éves Németh Krisztián pallérozódik a vendég Rodában. A csapatnak nem megy túl jól, osztályozós, 11. helyen áll, a Heraclesnek négy ponttal többje van.

KÖZBEN: Kádár kezdő balhátvédben, Németh kisapdos. A 15. percben Duarte góljával szereztek vezetést a hazaiak. A szíriai Malki egyenlített a 33. percben. Négy perc múlva megint a Heraclesnél az előny, és megint a 22 éves, holland utánpótlás-válogatott Duarte a gólszerző. A 42. percben Németh Krisztián is beállt. Az 56. percben kiállították Kurtót, a vendégek lengyel kapusát, és innentől kezdve nem volt megállás: az 58. percben a kameruni Overtoom szerzett gólt 11-esből, majd Castillion és Armenteros is gólt lőtt a vendégeknek.

UTÁNA: Nem rossz csapat ez a Heracles, különösen ami a támadójátékát illeti. A bajnokságban csak a nyolcadik helyen állnak, viszont ők lőtték a haramdik legtöbb gólt (29-et) a 48 gólos PSV és a 31 gólos Ajax után.

Apollon-Omonia Nicosia 2-1

ELŐTTE: Gyengécskén szerepel mostanában a vendég Omonia, az egyik legjelentősebb ciprusi klub mindössze a 6. helyen áll, 12 pontra lemaradva az első és második helyezettől. Az Omoniában játszik a Debrecenben futballmagyarrá lett, de a válogatottban feledésbe merült Leandro (8 meccs, 3 gól), és a brazil ex-videotonos magyar gólkirály Andre Alves (8 meccs, egy gól).

KÖZBEN: 27. percben Leandro megszerezte a vezetést a vendégeknek. A második félidőben a hazaiak fordítottak.

UTÁNA: Az Omonia utoljára 2002-ben nem volt dobogós a bajnokság végén. Most a klub az egyik legnagyobb válságát éli, a harmadik és negyedik helyezett csapatok is kilenc pont távolságban van az Omoniától.

Strømsgodset-Stabæk 3-1

ELŐTTE: A hazaiaknak, ahol Kovács Péter is játszik, a múlt héten elúszott a bajnokság, de Kovács 12 góljával többed magával második a góllövőlistán a 14 gólos cseh Ondrášek mögött. Pontszerzéssel a Strømsgodset megszerzi az ezüstérmet a bajnokság utolsó fordulójában. A hazai drukkerek azonban ennél többet várnak, hiszen a vendégek már hetekkel ezelőtt kiestek az élvonalból.

KÖZBEN: Az egész forduló legkorábbi gólját szerezték a hazaiak, de sajnos nem a kezdőként pályára lépő Kovács, hanem Kamara, akinek ez volt a 12. gólja, vagyis beérte Kovácsot. Az izlandi Gunnarson a 13. percben egyenlített. A 24. percben Kovács belőtte tizenharmadik gólját a bajnokságban. Jelen állás szerint egy kell még neki a holtversenyes gólkirálysághoz. A 88. percben Kovács még egy gólt lőtt, ezzel holtversenyben vezette a norvég góllövőlistát.

UTÁNA: A 34 éves, salgótarjáni születésű Kovács a norvég bajnokság gólkirálya lett 14 góllal Ondrášekkel közösen. Kovács 2009-ben az Odd Grenland csapatában 16 gólt szerzett, az akkor a góllövőlista második helyéhez volt csak elég.

Honvéd-Haladás 1-1

ELŐTTE: Nagy szerencséje a Haladásnak, hogy az Eger és a Siófok is az NB I.-es mezőny tagja, így 16 pontja is elég arra, hogy öt pontra legyen a jobbik kieső helyezett csapattól. Kenesei Krisztiánt a kispadon ünnepelt gólja miatt a második csapathoz száműzte a tréfát értő, de nem szerető Artner Tamás vezetőedző. A Honvéd a mesés rajt, majd az azt követő gödör után kezd magához térni, három forduló óta veretlen.

KÖZBEN: Az 51. percben Vécsei bombagóljával szerzett vezetést a Honvéd. A 66. percben Ugrai, akiről Artner korábban azt mondta, hogy megvan az új középcsatára, 18 méterről csavarta a kapuba. A 79. percben a játékvezető kiállította a válogatottban szerdán bemutatkozott Guzmicsot (Haladás).

Rovatok